Kristin Vinje, høyrepolitiker og stortingsrepresentant i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget. Foto: Henriette Dæhli
Kristin Vinje, høyrepolitiker og stortingsrepresentant i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget. Foto: Henriette Dæhli

Vinje (H) tapte stortingskampen

Kristin Vinje tapte kampen om den sikre fjerdeplassen i Oslo Høyre.

I januar ble det kjent at Oslo Høyre sin nominasjonskomite vraket Kristin Vinje fra en sikker fjerdeplass foran årets stortingsvalg, og satte henne ned til sjuendeplass.

Under kampvotering på nominasjonsmøtet i går kveld, ble Vinje vraket fra fjerdeplassen. Heidi Nordby Lunde vant. 

Vinje avsto kampen om sjuendeplassen etter å ha tapt fjerdeplassen til Norby Lunde. I dag har Oslo Høyre seks mandater på Stortinget, og de seks første plassene regnes som sikre plasser. 

Stang ut

— Jeg ønsket å fortsette på Stortinget, og det sa jeg klart fra om, og når man får en innstilling hvor man er skyvet ned på sjuendeplassen, så er det en beskjed fra innstillingskomiteen. Den var jeg skuffet over. Så fikk jeg den samme beskjeden fra representantskapet, og da tenkte jeg at da vil jeg heller takke for meg i denne runden, og slippe til andre yngre kandidater, og tenke på hva jeg skal bruke kreftene mine framover, sa Kristin Vinje til NRK under Politisk Kvarter i morges. 

Fabian Stang tapte kampen om tredjeplassen mot Michael Tetzschner på Oslo Høyres stortingsliste.

I en pressemelding sier komitéleder Eirik Lae Solberg at han er fornøyd med stortingslisten. 

– Det er en stor styrke for Oslo Høyre å ha så mange dyktige kandidater som konkurrerte om en plass på stortingslisten, sier komitéleder Eirik Lae Solberg.

— Skuffet

I januar håpet Vinje å kunne ta tilbake plassen. Til Khrono sa hun følgende:

— Jeg er skuffet over at jeg ikke har full støtte i nominasjonskomiteen, men jeg vil kjempe for å beholde fjerdeplassen, sa hun.

Vinje sa også at dersom heller ikke Oslo Høyre vil ha henne på sikker plass på Stortinget, må hun vurdere om hun fortsatt ønsker å jobbe i politikken. 

— Jeg vil uansett jobbe for at Høyre skal vinne valget, men hvis jeg ikke får støtte den 13. februar, må jeg vurdere om jeg skal fortsette å jobbe med politikk, sa Kristin Vinje til Khrono i januar. 

Oslo Høyres stortingsvalgliste 2017

  1. Ine Eriksen Søreide
  2. Nikolai Astrup
  3. Michael Tetzschner
  4. Heidi Nordby Lunde
  5. Mudassar Kapur
  6. Stefan Heggelund
  7. Mathilde Tybring-Gjedde
  8. Astrid Nøklebye-Heiberg
  9. Camilla Strandskog
  10. Mats Kirkebirkeland

Foto: Henriette Dæhli

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS