Radiografistudent Erling Berby stiller til valg i Studentparlamentet for første gang. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm
Radiografistudent Erling Berby stiller til valg i Studentparlamentet for første gang. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Rekordmange til studentvalg

Radiografistudent Erling Berby er en av 75 kandidater som stiller til valg til Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Her finner du oversikt over alle kandidatene.

Publisert Oppdatert

– Vi er veldig fornøyde med at 75 personer stiller til valg. Det er ny rekord, sier fagpolitisk ansvarlig i arbeidsutvalget ved Studentparlamentet, Kine Nossen. Oversikten over alle kandidatene finner du i spalten til høyre. 

I morgen, torsdag, er første mulighet for studentene ved HiOA til å stemme. Valget varer til 4. november. Det skal stemmes fram 25 representanter med tilhørende varaer. 

— Det er omtrent 20 flere kandidater enn i fjor, noe som betyr at vi har gjort noe riktig. Det blir hardere konkurranse om plassene og høyere nivå, sier Nossen.

Motsatt markedsføring

— Jeg tror først og fremst at markedsføringen har lykkes bedre i år enn tidligere. Vi har i større grad brukt sosiale medier som facebook, og plakatene vi har hengt opp på skolen har nok vakt mer oppsikt. Samtidig har vi vært mer aktive i å oppfordre venner og venners venner.

Vi er veldig fornøyde med at 75 personer stiller til valg.

Kine Nossen

Studentparlamentet har i år prøvd å provosere studentene ved å bruke omvendt psykologi, der de har oppfordret til ikke å stille til valg, i håp om motsatt utfall.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

— I fjor gikk markedsføringen ut på å spørre folk om de ville være studenthelter. Årets metode provoserer og trigger mer, sier Kine Nossen (bildet over).

– Hvorfor skal folk stille til valg?

— Det ser bra ut på CV-en og det er et godt sosialt miljø. Samtidig får man muligheten til å være studentenes stemme i ulike saker som angår nettopp studentene.

Kampsak: Grupperom

Erling Berby studerer radiografi ved HiOA og stiller til valg i år.

— Jeg stiller til valg av flere årsaker. Noen gode kompiser av meg er etablerte studentpolitikere og overtalte meg til å stille. Så er det jo forhåpentligvis en artig utfordring. Samtidig er det, som Nossen sier, en mulighet til å påvirke egen hverdag, sier han.

Berby sier at hans kjernesak vil være å fjerne restriksjoner på bruk av grupperom. I høgskolens lokaler i Falbes gate er grupperommene forbeholdt studenter ved nettopp radiografutdanningen.

— Det er helt normale grupperom som burde være tilgjengelig for alle. Dersom noen andre studenter holder av grupperommet kan allikevel en radiografstudent kreve å bruke det selv. Håpløst, mener Berby.

Bruk stemmeretten

Fristen for å stille til valg har gått ut og Studentparlamentet retter nå fokus på velgerne.

Her kan du gå rett inn og stemme. 

— Vi oppfordrer så klart alle til å bruke stemmeretten. Andelen studenter som stemmer er for lav i forhold til det den burde være. Det er studentenes mulighet til å bidra i saker som angår deres egen hverdag, sier Nossen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS