Torbjørn Larsen og resten av valgstyret bestemte torsdag ettermiddag at det blir nytt valg for deler av de ansatte på HiOA. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Torbjørn Larsen og resten av valgstyret bestemte torsdag ettermiddag at det blir nytt valg for deler av de ansatte på HiOA. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Omvalg til høgskolestyret

Valgstyret har nå innfridd ønsket fra ansatte og fagforeninger: De gjennomfører nytt styrevalg for de teknisk- og administrativt ansatte.

Publisert Oppdatert

Valgstyret på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) hadde torsdag ettermiddag et lengre møte, hvor de bestemte at det skal avholdes nyvalg for de teknisk-administrativt ansatte på høgskolen. 

— Vi i valgstyret legger oss flate, og det er bare å beklage at dette ikke ble riktig i første runde. Når vi ser at det ikke ble rett, så gjør vi jobben vår, og erklærer omvalg, sier leder for valgstyret på HiOA, Torbjørn Larsen. 

Det skal ikke arrangeres omvalg for de undervisnings- og faglige ansatte. Grunnen til dette er at de har hatt en annen type stemmeseddel, og ifølge Larsen har valgstyret ingen indikasjoner på at de har hatt de samme problemene som de TA-ansatte. 

Klager ga omvalg

Larsen forklarer til Khrono at det kun skal arrangeres omvalg for de TA-ansatte, ikke de faglige ansatte. Bakgrunnen for omvalget er at det har kommet inn flere formelle klager på utformingen av valgseddelen. I tillegg skal valgstyret ha mottatt flere muntlige henvendelser om at mange hadde misforstått stemmegivningen. 

Vi i valgstyret legger oss flate, og det er bare å beklage at dette ikke ble riktig i første runde

Torbjørn Larsen

— Vi har på bakgrunn av klagene og egne antagelser gått inn og gjort en foreløpig analyse av valgresultatet, som indikerer at det er mange som har misforstått, og derfor underkjenner vi også valget allerede før det er avsluttet, sier Larsen. 

Les også: Slik kan stemmeseddelen misforstås

Stemmeseddelen har to kolonner, og det mange har misforstått er at man ikke stemme på to kandidater, man kan også stemme på bare én kandidat. 

— Den foreløpige analysen indikerer også at mange har trodd at man må stemme på en av hvert kjønn, noe som gir en skjev kjønnsfordeling, sier Larsen. 

Det er sju kvinnelige kandidater og to mannlige, som gjør at hvis alle stemmer på en kvinne og en mann, favoriserer dette mennene, uten at det var intensjonen bak stemmeseddelen.

 

(Her er stemmeseddelen som flere av de TA-ansatte har misforstått. Foto: Skjermdump)

Detaljene neste uke

De konkrete detaljene rundt nyvalget er foreløpig ikke klare, og skal komme en gang i løpet av neste uke (uke 22).

— Vi trenger blant annet litt tid til å forankre den nye stemmeseddelen, samt å utforme de konkrete detaljene, sier Larsen, som håper på forståelse fra de TA-ansatte. 

Han sier at også den endelige datoen for valgstarten, og hvor lang valgperioden blir annonseres neste uke. Han understreker imidlertid at det ikke ser ut som at valgperioden blir kortere eller lengre på grunn av dette. 

Mulig valgmøte

Hvorvidt det i denne omgangen kommer til å bli arrangert valgmøter for at de ansatte skal kunne bli kjent med kandidatene til høgskolestyret kommer han også tilbake til. 

Det skal velges én fast representant fra de TA-ansatte til høgskolestyret, samt én vara av motsatt kjønn.

Assisterende direktør Torbjørn Larsen vikarierer som leder av valgstyret for høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS