Fakultetsstyrem¿te TKD 090315
Fakultetsstyrem¿te TKD 090315

Nye ansatte klare for nye fakultetsråd

De ansatte på høgskolen har valgt sine representanter til de nye fakultetsrådene.

Publisert Oppdatert

Fra 1. august har ikke Høgskolen i Oslo og Akershus lenger fakultetsstyrer. I stedet blir det fakultetsråd som har mandat som tydelig presiserer at de kun er rådgivende organ for dekanen.

Denne uken har det vært valg til ansatterepresentanter til de nye fakultetsrådene.

Les også: Klart for valg til fakultetsråd

Dødt løp

På Fakultet for helsefag er det valgt fire representanter, en fra administrasjonen og tre fra faglige ansatte. Det ble dødt løp mellom Lars Helliksen, som er seniorrådgiver i seksjon for studieadministrasjon og internasjonalisering, og Ane-Berit Storvik Hurlen, som er rådgiver i samme seksjon. De fikk begge 27 stemmer, og dermed sier valgreglementet at det skal foretas loddtrekning, som Helliksen vant. I alt var det 63 som stemte i denne delen av valget.

(Fakultetsstyremøte helsefag. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm)

I valg av faglige representanter på Fakultet for helsefag var det 243 som avla stemmer. Fra 1. august slås to av instituttene på fakultetet sammen, og blir til Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid.

Resultatet ble at Svein Eikeseth fra Institutt for atferdsvitenskap, Anne Kari Tolo Heggestad fra Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid, og Cecilie Johannessen Landmark fra Institutt for naturvitenskapelige helsefag skal sitte i rådet.

Lærerutdanningen

På Fakultet for lærerutdanning er førstelektor Inger Vederhus valgt fra lærerutdanningen og høgskolelektor Marcela Montserrat Fonseca Bustos valgt fra barnehagelærerutdanningen.

(Fakultetstyremøte Lærerutdanning og internasjonal studier. Foto: Eva Tønnessen)

Høgskolelektor Kurt Einar Stokke skal representere yrkesfaglærerutdanningen, mens professor Arnfinn Muruvik Vonen er valgt fra Institutt for internasjonale studier. I tillegg skal seniorrådgiver Cathrine Døscher fra administrasjonen sitte i rådet.

Samfunnsfag

På Fakultet for samfunnsfag hadde de delt inn i fire valgkretser. Fakultetsadministrasjonen og tre sammenslåtte valgkretser ved at Journalistikk og mediefag var sammen med arkiv- biblioteks og informasjonsfag, Økonomi- og administrasjon sammen med Offentlig administrasjon og velferd, og til slutt Institutt for sosialfag som en egen krets.

(Fakultetsstyremøte samfunnsfag. Foto: Eskil Wie)

Resultatene ble:

Fakultetsadministasjonen: Turid Brattaas med Stuart Deakin som vara. Journalistikk og mediefag og arkiv-, biblioteks- og informasjonsfag: Elisabeth Eide med Idunn Bøyum som vara. Økonomi- og administrasjon sammen med Offentlig administrasjon og velferd: Marie Viken, Erik Friis Fæhn som vara. På Institutt for sosialfag ble det: Kjetil Van der Wehl, med Elisabeth Arnesen som vara.

Teknologi, kunst og design

På Fakultet for teknologi, kunst og design deltok 80 prosent av de TA-ansatte i valget, 70 prosent av de faglige ansatte. 

Følgende kandidater ble valgt: Mette Bjørtomt (TA), Lasse Houmark (Estetiske fag), Kyrre Begnum (Informasjonsteknologi), Gro Markeset (Bygg og energiteknikk) og Mirtaheri Peyman (Industriell utvikling).

(Fakultetsstyremøte teknologi, kunst og design. Foto: Cicilie S. Andersen)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS