Gammelsæter gjenvalgt i Molde

Sittende rektor ble gjenvalgt for fire nye år ved Høgskolen i Molde.

Professor Hallgeir Gammelsæter ble gjenvalgt med god margin. Professor Solfrid Vatne er høgskolens nye prorektor, skriver den uavhengige høgskoleavisen Panorama.

Det meldte valgstyret ved HiMolde i en epost som ble sendt ut klokken 17.23 i ettermiddag etter at stemmene i rektor- og prorektorvalget var telt opp.

Hallgeir Gammelsæter fikk 83 prosent av stemmene, mens motkandidaten – førsteamanuensis Heidi Hogset  – fikk 17 prosent av stemmene.

Gammelsæter har vært rektor i to år og vil nå fortsette som rektor (og styreleder) ut juli 2019.

I prorektorvalget fikk professor Solfrid Vatne 54,6 prosent av stemmene, førsteamanuensis Steinar Kristoffersen 38,6 prosent, førsteamanuensis Heidi Hogset 4,9 prosent og  student Anders Beversmark 0,4 prosent. 1,5 prosent stemte blankt

Vatne, som tidligere har vært både prorektor og rektor, er dermed valgt som prorektor ved HiMolde til sommeren 2019.

– Jeg er fornøyd med å få såpass god oppslutning og tolker det som en støtte til linja jeg har stått for i struktursaken. Jeg vil takke Heidi Hogset for at hun var sporty og stilte opp som motkandidat, sier Gammelsæter.

Tekst: Arild Waagbø, Panorama

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS