Kristin Vinje (H) har ikke gitt opp kampen om sikker plass på lista til oslo Høyre foran høstens stortingsvalg. Foto: Henriette Dæhli
Kristin Vinje (H) har ikke gitt opp kampen om sikker plass på lista til oslo Høyre foran høstens stortingsvalg. Foto: Henriette Dæhli

Spøker for plass på Stortinget for Vinje (H)

Oslo Høyre sin nominasjonskomite har vraket Kristin Vinje fra en sikker fjerdeplass foran årets stortingsvalg, og satt henne ned til sjuendeplass. — Jeg er skuffet, men jeg vil kjempe for plassen, sier Vinje.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag avla nominasjonskomiteen i Oslo Høyre sin innstilling foran høstens stortingsvalg.

Der ble det klart at Ine Eriksen Søreide, Nikolai Astrup og Michael Tetzschner får de tre øverste plassene på Høyres liste. 

Dissens om 4. og 6. plassen

Men på 4. plassen på lista foreslår nominasjonskomiteen endringer. Kristin Vinje, ble valgt inn på Stortinget fra denne plassen i 2013, men har i forslaget blitt skjøvet ned til sjuendeplass.

Av en pressemelding fra Oslo Høyre går det fram at det var dissens i komiteen om 4. og 6. plassen på lista fra nominasjonskomiteen. Ved sist valg fikk Høyre inn seks representanter på Stortinget fra Oslo.

Flertallet i komiteen foreslår at Heidi Nordby Lunde skal erstatte Vinje på den sikre 4. plassen. Det betyr at de to bytter plass i forhold til slik lista så ut for fire år siden, dersom representantskapet i Oslo Høyre er enig når de behandler innstillingen 13. februar. 

Vinje, som er nestleder for Oslo Høyre, har de siste fire årene vært fraksjonsleder for Høyre i kirke- og utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Vinje er skuffet

— Jeg er skuffet over at jeg ikke har full støtte i nominasjonskomiteen, men jeg vil kjempe for å beholde fjerdeplassen, og det blir avgjort av Oslo Høyres representantskap 13. februar, sier Kristin Vinje.

Perioden 2013-2017 har vært hennes første periode på Stortinget, men hun har jobbet politisk i omlag 10 år. Før hun kom på Stortinget var hun forsker i Sintef, og har tidligere blant annet jobbet i Næringsdepartementet og vært byråd for finans og skole i Oslo.

Vinje har doktorgrad i kjemi fra Universitetet i Oslo. 

Må overbevise meningsfeller

— Jeg har signalisert at jeg ønsker å stå på sikker plass. Etter en periode har jeg fortsatt mye å bidra med. Jeg har bred erfaring fra næringslivet og har god kjennskap til kunnskaps- og forskningsfeltet, så nå jeg må overbevise Oslo Høyre om at jeg kan gjøre nytte for meg også de neste fire årene sier Vinje til Khrono. 

Vinje forteller at dersom heller ikke Oslo Høyre vil ha henne på sikker plass på Stortinget, må hun vurdere om hun fortsatt ønsker å jobbe i politikken. 

— Jeg vil uansett jobbe for at Høyre skal vinne valget, men hvis jeg ikke får støtte den 13. februar, må jeg vurdere om jeg skal fortsette å jobbe med politikk, sier Kristin Vinje. 

— Dyktige kandidater

Nominasjonskomiteens leder skriver i en pressemelding på Oslo Høyres hjemmesider at de har mange dyktige kandidater. 

— At det er dissens i nominasjonskomiteen om fjerde og sjetteplassen er først og fremst et uttrykk for at vi har flere dyktige kandidater som kan representere Oslo Høyre på Stortinget på en god måte. Det er grunn til å merke seg at en samlet komité ønsker Nordby Lunde, Vinje, Heggelund og Stang blant de første åtte plassene, sier nominasjonskomiteens leder, sier Eirik Lae Solberg i pressemeldingen. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS