Klart for nyvalg neste uke

Siste ansattrepresentant til styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus velges i nyvalg 1.-4.juni.

Publisert Oppdatert

For en uke siden underkjente valgstyret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA)det pågående valget av ansattrepresentant for de teknisk-administrativt ansatte ved høgskolen. 

Valgstyret og- sekretariatet hadde fått inn flere klager og henvendelser på at stemmeseddelen kunne misforstås og da med den effekten at de mannlige kandidatene ville favoriseres. 

Ni kandidater

Det er sju kvinnelige kandidater og to mannlige kandidater som stiller til valg, og det skal velges én representant og én vara. Alle stemmeberettigede kan avlegge to stemmer, men må ikke. Man kan også bare stemme på én kandidat. Men hvis alle stemmer på en kvinne og en mann, slik det kunne tolkes at man skulle i forrige runde, favoriserer dette mennene, uten at det var intensjonen bak stemmeseddelen.

Assisterende høgskoledirektør Torbjørn Larsen var fungerende leder for valgstyret i forrige uke som vara for høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø, og han la seg helt flat. 

Klart for omvalg til styret 1.juni.

Valg HiOA-styret

— Vi i valgstyret legger oss flate, og det er bare å beklage at dette ikke ble riktig i første runde. Når vi ser at det ikke ble rett, så gjør vi jobben vår, og erklærer omvalg, sa Larsen til Khrono den gangen. 

Les også: Omvalg til høgskolestyret

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Hanne Bruvik var en de ansatte som reagerte på det hun mente var en forvirrende elektronisk stemmeseddel, og oppfordret folk som ennå ikke hadde stemt til å stemme på kun én representant, ikke to. 

Les også: Krever nytt styrevalg

Og neste uke får altså Bruvik og resten av de teknisk-adminsitrativt tilsatte en ny sjanse til å stemme inn sin representant. Gjennomføringen av valget er lagt opp litt annerledes dennee gangen: 

Ny gjennomføring

På høgskolens interne nettsider heter det: «Valget gjennomføres fra og med 1. juni til og med 4. juni. Du mottar egen e-post med personlig lenke til stemmeseddel.

Du kan avgi inntil to stemmer med valget. Begge stemmene vektes likt. Begge stemmene dine regnes som stemme på hovedkandidat. Det er altså ikke slik at du stemmer på én hovedrepresentant og én vara.

Det er ikke nødvendig å stemme på én person av hvert kjønn.

Du kan selv velge om du avgir kun én stemme eller to. Velger du å avgi to stemmer, konkurrerer disse mot hverandre om den ene plassen som hovedrepresentant».

Og ikke minst: «Alle oppfordres til å lese veiledningen nøye!»

Valget på faglige representanter er godkjent og de skal derfor ikke velges på nytt. 

Les også: Ett fakultet tok storeslem i styrevalg

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS