Professor Knut Kjelstadli slo an tonen under seminaret for å ære og utfordre professor Tore Linné Eriksen onsdag. Foto: Eva Tønnessen

Hyllet professor Tore Linné Eriksen

Onsdag denne uken var Festsalen i P52 fylt opp til ære for Tore Linné Eriksen. Han gikk av med pensjon i august etter 16 år på HiOA.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning (IST) ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) inviterte denne uka til et seminar til ære for Tore Linné Eriksen.

Begivenheten var gitt tittelen «Kunnskap og kritikk - et seminar for å hedre og utfordre Tore Linné Eriksen».

(Ydmyk hovedperson på første benk.)

16 år på HiOA

Eriksen er professor i utviklingsstudier, historiker og faglitterær forfatter. Han arbeidet ved HiOA fra 1997 til han gikk av med pensjon i august 2013.

Anne Waldrop fra IST var en av arrangørene bak seminaret og ønsket også velkommen. Hun slo innledningsvis fast at Eriksens virksomhet kjennetegnes av en kombinasjon av høye vitenskapelige standarder, fagkritikk, etisk engasjement, interesse for politiske relevante spørsmål samt vilje og evne til bred formidling.

Seminaret var ikke bare tenkt som en heder til Linné Eriksen, men også for å utfordre ham på nye spørsmål.

En rød tråd

Professor ved Universitet i Oslo, Knut Kjelstadli, slo an tonen ved oppstart av seminaret. Tittelen på hans innlegg lød: Tore Linné Eriksen som akademisk folkeopplyser.

Kjelstadli trakk trådene tilbake til Linné Eriksens tidlige skoledager ved Oslo katedralskole fram til i dag, og synliggjorde at det har gått en sterk rød tråd av engasjement, kunnskap og formidling gjennom hele Linné Eriksens karriere, fra tidlige ungdomsdager fram til i dag.

Kjelstadli var også opptatt av å få fram at han er overbevist om at denne røde tråden vil fortsette også framover.

(Professor Maria Sjöberg (Universitet i Gøteborg) under foredraget: Globalhistorie: et alternativ til eurosentrisme?)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS