Kortnytt

Utvider ordning for unge forskere

Publisert Oppdatert

Young CAS Fellow-ordningen har fått betydelig mer støtte i forslag til statsbudsjett, så vi har bestemt oss for å utvide ordningen. Dette betyr at vi velger fire istedenfor to, det blir et toårig program, og de får et betydelig større budsjett.

Senter for grunnforskning (CAS) åpnet søknadsrunden for å bli det de kaller Young CAS Fellow 2021/22 tidligere i høst. Søknadsfristen er utvidet til 15. desember.

Young CAS Fellow er utformet i samarbeid med Akademiet for yngre forskere (AYF), og ble avholdt for første gang i det akademiske året 2019/20.

I en pressemelding forteller senteret at målsettingen med Young CAS Fellow er å støtte fremragende yngre forskere.

God støtte

Det poengteres at prosjektene man søker på må ha en tydelig grunnforskningsprofil.

— Dette betyr at forskningen er nysgjerrighetsdrevet, utfordrer gitte sannheter og har potensiale til å flytte forskningsfronten på det aktuelle feltet, heter det i pressemeldingen.

Hvis man kommer gjennom nåløyet, kan man få støtte på opptil 250.000 kroner det første året, og inntil 500.000 kroner det andre året. Det er det nå fire prosjekter som gjør.

Midlene skal brukes til utforming av forskning, nettverksbygging og samlinger.

Må ha doktorgrad

For å kunne søke må du ha tatt doktorgrad og være ansatt i en vitenskapelig stilling under professornivå på en av senterets samarbeidsinstitusjoner i Norge i perioden 2021-23.

Det er CAS’ styre som utnevner Young CAS Fellows for 2021-23 i februar 2021.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS