Tirsdag flagges det på halv stang ved USN campus Bø (bildet) og universitetets øvrige sju studiesteder. Foto: USN
Tirsdag flagges det på halv stang ved USN campus Bø (bildet) og universitetets øvrige sju studiesteder. Foto: USN

USN-studenter drept i Marokko

Drap. Tre personer skal være pågrepet etter drapet på de to studentene fra Universitetet i Sørøst-Norge , Maren Ueland (28) og Louise Vesterager Jespersen (24) som var på fjelltur i Marokko. Universitetet har satt krisestab.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert tirsdag kveld med opplysninger om de pågrepne).

Universitetet i Sørøst-Norge bekrefter i pressemelding at de to kvinnene som er funnet drept i Marokko, en norsk og en dansk statsborger, begge var studenter ved universitetets campus i Bø.

Mandag meldte flere norske medier at to kvinner var funnet drept i Atlas-fjellene i Marokko. Tidlig tirsdag ble en mistenkt gjerningsmann pågrepet- Tirsdag ettermiddag melder NRK, via den statlige tv-kanalen 2M at ytterligere to personer er pågrepet av politiet. De to skal ha teltet i nærheten av de to jentene som var på fjelltur i Toubkal-fjellet. Øyenvitner forteller at de mistenkte mennene forlot området i 3-tiden natt til mandag. Kvinnene ble funnet drept mandag morgen.

Friluftsliv-studenter

Tirsdag får NRK bekreftet at det var 28 år gamle Maren Ueland fra Rogaland og 24 år gamle Louise Vesterager Jespersen fra Danmark som ble funnet drept. Kvinnene var på backpacking-reise i Marokko.

Studiested Bø er en kompakt campus der mange studenter kommer nært innpå hverandre, og derfor rammer dette hardt.

Petter Aasen

USN-rektor Petter Aasen forteller om en tung dag på USN i dag, og at alle åtte campus flagger på halv stang. Tirsdag formiddag var rektor og dekan Arild Hovland ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap på vei til campus Bø.

— Det er en forferdelig tragedie vi fikk vite om i natt. Våre fagfolk og de medstudentene som fremdeles oppholder seg på campus nå før jul er samlet i dag og tar vare på hverandre, sier Aasen til Khrono.

Han bekrefter at de to kvinnene var andreårsstudenter på et bachelorprogram i friluftsliv, kultur- og naturveiledning, og at de skal ha vært på en privat månedslang feriereise sammen.

— Dette er vante turfolk, og de har reist til et område som normalt regnes som trygt, sier rektor Aasen.

Aasen: — Rammer hardt

Han beskriver en campus og et studium der studentene kommer tett på hverandre. Bachelorprogrammet tar opp rundt 25 studenter hvert år.

— Studiested Bø er en kompakt campus der mange studenter kommer nært innpå hverandre, og derfor rammer dette hardt, sier Aasen, som selv var i Bø tirsdag.

— Det viktige for meg nå er å være sammen med medarbeidere og studenter, og i den grad det kan være en trøst, vise at hele universitetet er samlet i sorg og føler med de som står disse studentene nærmest. På sikt har vi rutiner for minnesamvær, nå tar vi vare på hverandre og prøver å forstå denne tragedien som har rammet, sier Aasen.

Det planlegges minnestund på campus etter nyttår.

USN har satt krisestab som mobiliserer støtte til de som er mest berørt. Informasjon legges fortløpende ut på USN-nettsidene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS