Førstelektor Morten Brekke ble utnevnt til merittert underviser av styret ved Universitetet i Agder 12. september. Foto: Sissel Eikeland/UiA
Førstelektor Morten Brekke ble utnevnt til merittert underviser av styret ved Universitetet i Agder 12. september. Foto: Sissel Eikeland/UiA

Første meritterte underviser i Agder

Merittert. Førstelektor Morten Brekke er den første som har fått utmerkelsen «merittert underviser» ved Universitetet i Agder.

Publisert

Morten Brekke ved Institutt for ingeniørvitenskap er den eneste av 13 søkere som har fått utmerkelsen merittert underviser ved Universitetet i Agder.

Gjennom en opptaksprosedyre med de 13 søkerne ble fire funnet kvalifisert til å gjennomføre meritteringsordningen i pilotprosjektet. De endelige søknadene ble bedømt av en bedømmelses- og vurderingskomité bestående av interne og eksterne medlemmer. Brekke var eneste søker som ble anbefalt som merittert underviser og universitetsstyret vedtok å gi ham denne utmerkelsen på møtet 12. september.

Tittelen som merittert underviser gir mer tyngde for oss som ønsker å drive med utvikling og utprøving av ulike undervisningsmetoder.

Morten Brekke

— Tittelen som merittert underviser skal henge høyt. Derfor har bare en av søkerne fått utmerkelsen. Vi har gitt gode tilbakemeldinger til de andre som har vært med i prosessen og håper at de har fått nyttig erfaring gjennom arbeidet. Det er også gjennomført følgeforskning av dette pilotprosjektet, sier Astrid Birgitte Eggen, viserektor for utdanning.

— Tittelen som merittert underviser gir mer tyngde for oss som ønsker å drive med utvikling og utprøving av ulike undervisningsmetoder, i tillegg til etterfulgte publiseringer, sier Brekke til uia.no.

Han er tilknyttet det internasjonale matematikkdidaktikksenteret MatRIC ved UiA, som er et senter for fremragende undervisning. MatRIC har siden 2010 jobbet for å heve kvaliteten på matematikkundervisningen.

— Utmerkelsen er en anerkjennelse for arbeidet jeg har lagt ned i mange år. Den gir også MatRIC mer tyngde og løfter opp viktigheten av god kvalitet i undervisning, sier Brekke.

Universitetsstyret ved UiA skal i sitt oktobermøte vedta om meritteringsordningen skal etableres permanent.

— Vi er glade for å ha fått testet ut erfaringer og håper at det blir en fast ordning på hele UiA, sier Eggen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS