Kortnytt

UiT-selskap klar for studier i USA

Publisert

Bioteknologiselskapet Lytix Biopharma, med røtter i forskningsmiljøet ved UiT Norges arktiske universitet, har fått godkjennelse fra amerikanske helsemyndigheter, FDA, til å starte studier i USA.

Det skriver E24.

Dermed kan selskapet som utvikler immunterapautisk medisin mot kreft, starte kliniske fase II-studier på deres legemiddelkandidat LTX-315, til behandling av kreftsvulster.

Fase II innebærer at man tester dosering og effekten legemiddelet har, på syke pasienter.

— Dette er en stor milepæl for oss. Både fordi det betyr at FDA med lupe har gått gjennom vårt molekyls sikkerhetsprofil og effekter, og godkjent den dokumentasjonen vi har bygget opp. Det er også en milepæl fordi det åpner opp for at vi kan gjøre studier og eksponere oss i USA, som er verdens største kreftmarked, sier adm. dir. Øystein Rekdal til E24.

Det amerikanske kreftmarkedet ble i fjor verdsatt til 70 milliarder dollar. Immunterapi står for omtrent 30 prosent av dette, ifølge E24.

Rekdal og Lytix har lenge jobbet for å vokse internasjonalt og spesielt i USA.

— Vi er bevisste på at vi kommer fra et lite universitet i nord, så vi har etablert samarbeid med noen av de største og beste institusjonene i verden på immunterapi, som Harvard, Cornell og Institut Gustave Roussy (IGR) i Paris, sier Rekdal til avisen.

Nå vurderer selskapet børnotering.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS