nordområdene
UiT og Norce skal samarbeide i nord og hente penger i EU
UiT og Norce inngår en samarbeidsavtale som omfatter felles sentre, felles prosjekter og felles infrastruktur som en innrettet mot nordområdene.
Tromsø (Khrono): Samarbeidsavtalen inngås med en felles målsetting om å bidra til bærekraft og vekst med særlig vekt på nordområdene.
I en pressemelding heter det at UiT Norges arktiske universitet og Norce «har en felles ambisjon om å bidra til omstilling og nyskaping i næringsliv og offentlig sektor. Avtalen som nå er inngått skal bidra til økt samarbeid om forskning og forskningsbasert innovasjon, og til å skape flere muligheter for bruk av kompetanse på tvers av fagområder og bransjer».
Hente EU-midler
— Vi i nord har samarbeidet med UiT i 40 år, men etter fusjonen og etableringen av Norce møter vi UiT på en mye større flate, og det åpner seg muligheter for samarbeid rundt store satsinger som de nye «missions», EU-prosjekter og senterordningene på fornybar forskningsdrevet innovasjon, sier Rune Storvold, avdelingsleder for observasjonssystemer og regionansvarlig for Norce i Nord-Norge i pressemeldingen.
Samarbeidsavtalen har høye ambisjoner ikke minst når det gjelder å hente mer midler fra EUs forskningsprogram.
— Det er viktig at Norce og UiT nå videreutvikler og forsterker det langvarige og gode samarbeidet som er etablert. Særlig spennende blir det å utvikle et tettere samarbeid rettet inn mot forskningsmidler fra Horisont Europa, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiT Norges arktiske universitet.
Viktig region
Avtalen ble høytidelig underskrevet under Arctic Frontiers-konferansen som foregår i Tromsø denne uken.
Thor Arne Håverstad, konstituert konsernsjef i Norce ser fram til et tettere samarbeid:
— Samarbeidsavtalen bekrefter at UiT og Norce ser verdien av samarbeid innenfor forskning og innovasjon framover, der vi i fellesskap kan bidra økt til forsknings- og innovasjonsinnsats i en stadig viktigere region for Norge og det internasjonale samfunnet, sier Håverstad, pressemeldingen.
Årlige møter
Av meldingen går det også fram at det skal være årlige møter mellom toppledergruppene i de to samarbeidspartnerne. Det skal også nedsettes en arbeidsgruppe som skal skjøtte samarbeidet i det daglige.
— Vi har den senere tiden hatt god dialog om et forsterket samarbeid. Vi har komplementære miljøer og en forskningsinfrastruktur i toppklasse. Det legger et godt grunnlag for å følge opp ambisjonene i denne avtalen, sier Camilla Brekke, prorektor for forskning og utvikling ved UiT i pressemeldingen.
Dette er områdene som inngår i samarbeidsavtalen:
- Felles senterdannelser
- Felles eksternt finansierte forskningsprosjekter
- Utveksling av personell (II-stillinger)
- Samarbeid om lokaler, infrastruktur og vitenskapelig utstyr
- Kurs- og utdanningssamarbeid (hospitering master, phd)
- Profilering
Nyeste artikler
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Hoel vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år