Rektor på UiT Anne Husebekk under Sikt-konferansen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Rektor på UiT Anne Husebekk under Sikt-konferansen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Husebekk måtte haike til Narvik

Da et vogntog sperret for bussen tok rektor Husebekk tommelen fatt.

Da et havarert vogntog sperret E 6 over Gratangsfjellet i Troms, hoppet rektor for Norges tredje største universitet, UiTs Anne Husebekk, resolutt av rutebussen og haiket videre til Narvik for å foredra under Opptur 2016, skriver UiT sine hjemmesider.

— Bussjåføren opplyste at det ville ta to-tre timer å få ryddet veien. Det var kun mindre kjøretøy som kunne slippe forbi, så jeg måtte jo bare finne meg en personbil jeg kunne haike videre med, kunne hun humrende fortelle de nærmere 200 - svært lydhøre - fremmøtte da hun entret podiet i kulturhuset i Narvik onsdag.

Og det til fastsatt tid.

Det årlige Opptur-arrangementet i regi av Narvikregionens næringsforening er en populær møteplass for næringsliv og politikere i regionen. Husebekk var invitert til Opptur 2016 for å fortelle om UiT som en nordnorsk samfunnsbygger, men la også vekt på å knytte kontakter i den ferskeste universitetsbyen i nord.

Og hun strakk seg altså svært langt for å få med seg arrangementet.

— Vertskommunene skal ha glede av universitetet, og vi skal ha glede av vertskommunene. Det er viktig for et universitet å kjenne verskommunene og det er viktig for meg å å lære flere å kjenne i Narvik, sier hun til lokalavisen Fremover.

De fremmøtte skal ha fått en grundig gjennomgang av UiTs brede virkefelt og samfunnsengasjement, og hvordan universitetet ønsker å inkludere de tidligere høgskolene i Narvik og Harstad i det som er blitt landets tredje største universitet.

Hun høstet ekstra applaus for tanker om å legge en fremtidig havbruksingeniørutdanning til Narvik og også for etableringen av den kommende droneingeniørutdanningen, som skal gå i regi av IVT-fakultetet ved campus Narvik, går det fram av meldingen på UiT sine hjemmesider.

Foto: Skjalg Bøhmer Vold