Politi, brannvesen og helsepersonell på plass på Blindern. Foto: Privat/Tipser
Politi, brannvesen og helsepersonell på plass på Blindern. Foto: Privat/Tipser

UiO: Mottok brev med hvitt pulver. Bombegruppa ble tilkalt.

Utrykning. Fem personer skal ha blitt eksponert for brev med hvitt pulver. Innholdet skal nå analyseres.

Publisert Oppdatert

Oppdatering klokken 19.46, 5. februar:

Politiet opplyser til Universitas at pulveret er ufarlig.

— Det er mineralsk materiale, stein, kalkstøv og metall, sannsynligvis stålbiter. Det er definitivt ufarlig, sier Roger Hjertø, vaktleder ved krimvakten i Oslo, til Universitas.

Utrykning tirsdag formiddag

Oslo politidistrikt meldte litt før klokken 11 i dag at at politiets bombegruppe hadde rykket ut til Universitetet i Oslo. Årsaken var at det var mottatt et brev med hvitt pulver. Politiet opplyser ellers at personer som har vært eksponert for brevet foreløpig ikke har opplevd ubehag.

Utrykningen skjedde til budsentralen i Problemveien 7, i kjelleren på Lucy Smiths hus, bygget der også resten av administrasjonen ved UiO holder til.

— Vi sperrer av Poblemveien 7. Fem personer har vært i kontakt med brevet og de blir ivaretatt av helsepersonell, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Krohn Engeseth, til Khrono.

— Status per nå er at brevet er isolert på et kontor. Nå skal bombegruppen ta seg inn der for å vurdere innholdet i brevet, sier Engeseth til Khrono litt over klokken 11.

Skal analysere innholdet i brevet

Klokken 13.15 informerte politiet om at de hadde tatt brevet med seg og fraktet det bort til analyse.

— Innholdet i brevet er fremdeles ukjent hva er, skriver politiet på Twitter.

Politiet valgte å ikke evakuere resten av bygget i formiddag. Universitetet har satt beredskap og jobber nå i samarbeid med nødetatene.

— UiO hører på politiet, og henviser dit. De svarer på spørsmål, opplyser kommunikasjonsavdelingen ved Universitetet i Oslo.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!