UiB sier nei til utveksling utenfor Europa
Flere institusjoner har allerede gjort det, og nå sier også Universitetet i Bergen (UiB) nei til utveksling utenfor Europa denne høsten.
— Vi har jobbet for at de som hadde planlagt å reise på utveksling utenfor Europa denne høsten, skulle få anledning til å reise. Og vi har i det lengste håpet på at dette skulle være mulig. Samtidig må vi la hensynet til studentenes sikkerhet og helse gå først, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning, i en pressemelding.
Berørte studenter blir kontaktet på epost.
Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og flere utenlandske læresteder som UiB samarbeider med, har meldt fra om at de ikke vil ta i mot internasjonale studenter til høsten. En rekke land har også stengt grensene, noe som gjør det vanskelig å få behandlet studentenes visum-søknader i tide til avreise.
Når det gjelder studenter som har planlagt utveksling til Norden eller øvrige land i Europa, er det ennå ikke fattet en beslutning, skriver UiB i pressemeldingen. noen andre utdanningsinstitusjoner, som Universitetet i Oslo, har sagt at det heller ikke kan bli utveksling til europeiske land i høstsemesteret. UiB viser til at UD har varslet at de vurderer å åpne for reiser i Norden 15. juni og til noen andre europeiske land 20. juli, men sier også at de studentene som har tenkt å reise på utveksling dette høstsemesteret bør legge en alternativ plan.
(Hilde Kristin Strand / Khrono)
Nyeste artikler
Vi må være nøyaktige i ordskiftet om kansellering eller utestenging
Går fra to til tre «missions» i langtidsplanen
ChatGPT ført opp som medforfatter av forskningsartikler. Storforlag sier nei
Brukte opp mindre av avsetninger enn planlagt
Mangfold og likestilling på dagsordenen i UiO-styret
Mest lest
Gikk lei av «bestillingshelvete» og sa opp jobben
Innsynsstorm mot ME-forskere: – Helt absurd
Professoren skyldte på studenter for «slurvefeil». Nå er han felt for vitenskapelig uredelighet
Følte seg holdt som gissel for det han brydde seg om
Han har valt vekk publikasjonspoeng. Å redde eit språk som står i fare for å døy er viktigare