Barcelona-universitet med flest A-er

Danmarks teknologiske universitet er blant de fem universiteter i verden som oppnår flest toppkarakterer på den nye utgaven av U-Multirank der hele 1478 universiteter og høgskoler fra nær 100 land er med.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

U-Multirank kaller seg selv verdens største globale universitetsranking, og har nå med seg hele 1478 universiteter og høgskoler som tilbyr bachelor eller masterutdanning fra nær 100 land.

Det er den fjerde utgaven av U-Multirank som nå er presentert. U-Multirank ble lagd som en motsats til mange av de andre rangeringene, og i U-Multirank skulle man ikke legge forholdene til rette for å lage nummererte lister over de beste og dårligste universitetene.

Det ble sagt ved oppstarten at man ønsket å lage en bredspektret analyse av universitetene slik at både studenter kan få vurderinger på ulike faglige områder, men at også universitetene og høgskolene selv kan vurdere sin egen utvikling.

Likefullt er det laget en toppscoreliste i U-Multirank, der universitetene blir rangert etter hvor mange toppkarakterer man får. De som får flest A-er havner øverst, har man like mange A-er er det antall B-er som teller osv.

Bare europeiske universiteter i toppen

Når man ser på listen over de som har flest toppkarakterer av alle de 1478 universitetene over hele verden er det Pompeu Fabra University i Barcelona som imponerer mest med sine totalt 20 A-er, mens Danmarks teknologiske universitet med sine 16 A-er plasserer seg på en pen femteplass totalt.

Se også: Her er hele listen over 1478 universiteter og deres karakterer

I en pressemelding fra U-Multirank organisasjonen sier blant annet EUs kommisjonær for utdanning, kultur og sport, Tibor Navracsics: 

— U-Multirank gir studenter, foreldre og andre interesserte en verdifull innsikt i de institusjonene innen høyere utdanning som de er interessert i. Oversikten har med en rekke verdifulle parametre, og er til stor hjelp for å kunne ta gode beslutninger. 

Navracsics legger til at for institusjonene bidrar U-Multirank på en god måte til at de eksempelvis kan utvikle sine strategier for internasjonalisering.

Prosjektleder: Mangfoldet er viktig

I en kommentar i samme pressemelding sier professor Dr. Frans van Vught, som er U-Multiranks prosjektleder:

— U-Multirank synliggjør på en god måte at mangfoldet blant universitetene er vesentlige for deres fremragende globale rolle, og han legger til:

— En vellykket universitets- og høyskolesektoren består av mange typer universiteter, ikke bare store forskningsintensive seg, men også små universiteter, medisinske skoler, universiteter for anvendt vitenskap og andre.

Les også: Mer om U-Multirank

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS