Sju vil bli direktør i Tromsø
Direktørjobb. Det er sju søkere til stillingen som universitetsdirektør i Tromsø, alle er menn. Tre er interne.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
En av søkerne er konstituert universitetsdirektør Jørgen Fossland, som har fungert i jobben siden 1. april i fjor. Ellers er han fakultetsdirektør ved det største fakultetet ved UiT Norges arktisk universitet, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning.
Fossland overtok stafettpinnen etter personal- og organisasjonsdirektør Odd Arne Paulsen, som hadde fungert en periode fordi universitetsdirektør Lasse Lønnum delvis har vært sykmeldt. Lønnum har hatt direktørjobben siden 1. juni 2006, og hans åremål går ut i 2018.
Mange store endringer
Fossland sier at det har vært givende og spennende å være universitetsdirektør.
UiT er i gang med flere store, strategiske endringsprosesser, blant annet ny administrativ organisering, Adm2020, og ny fakultetsstruktur.
— Er det for å fortsette å jobbe med disse prosessene du søker på jobben?
Det viktigste er at jeg identifiserer meg sterkt med UiT og synes det vil være spennende å få fortsette.
Jørgen Fossland
— Ja, delvis det, men det viktigste er at jeg identifiserer meg sterkt med UiT og synes det vil være spennende å få fortsette, sier han.
Fossland er en av tre interne søkere, en annen er fakultetsdirektør Kjetil Kvalsvik ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT. Også it-direktør ved UiT, Stig Ørsje, har søkt. Han har vært it-direktør siden 2012, og var i perioden 2006-2011 fakultetsdirektør ved Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT.
To søkere trakk seg
I alt er det sju søkere, en av dem er en mann som har fått sin søknad unntatt offentlighet.
To søkere trakk seg etter at fristen var gått ut, ifølge uit.no.
Jobben ble lyst ut i desember med søknadsfrist 15. januar, men fristen ble forlenget til 23. januar fordi universitetsledelsen ønsket seg flere søkere, går det fram av uit.no.
«Aldri en kjedelig dag»
Rektor Anne Husebekk mener at stillingen som universitetsdirektør ved UiT er en av de mest spennende og krevende stillingene i Nord-Norge.
— Universitetsdirektøren er administrativt ansvarlig for 4000 ansatte og 16 000 studenter i en institusjon som er en drivkraft i nord. Det blir aldri en kjedelig dag i denne stillingen og den som ansettes får anledning til å bruke kløkt, raushet og godt humør hver eneste dag til å lede kompetente medarbeidere mot nye mål, sier rektor Husebekk.
Ifølge utlysningen vil det bli lagt stor vekt på personlig egnethet.
«Den som tilsettes må ha svært gode evner til samarbeid og til å arbeide systematisk og målrettet både strategisk og operativt. Vi vektlegger gode evner til intern og ekstern kommunikasjon», står det i stillingsutlysningen.
Også eksterne søkere
Direktør for Sametinget i Karasjok, Rune Sverre Fjellheim er en av de eksterne søkerne. Denne jobben har han hatt siden 2008, og han tok fatt på sin andre periode i 2014. Åremålet hans går fram til 2020.
Fakultetsdirektør Magne Aasheim Knudsen ved Fakultet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder (UiA) er en annen søker. Han har vært ansatt ved UiA siden 2007 og har også vært fakultetsdirektør ved Fakultet for kunstfag.
Knudsen har hovedfag i historie fra Universitetet i Bergen, og har vært styreleder for Quart-festivalen.
Alltid et husorkester
Ifølge Knudsens CV på Universitetet i Agders nettsider er hans nøkkelkvalifikasjoner disse:
«Konsentrerer på det vesentlige, fokus på tiltak og gjennomføring, skaper trygghet selv i kaotiske situasjoner, stort engasjement, lang ledererfaring fra kompetansebedrifter, tror på delegasjon og andres evne til å levere, skaper motivasjon, organiserer alltid et husorkester der jeg arbeider.»
Stillingen som universitetsdirektør er på seks års åremål fra 1. juni 2018. Det er universitetsstyret som til slutt gjør ansettelsen.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!