Søkerliste

Tre søkere vil bli prorektor ved Nord universitet

Nåværende prorektor Ketil Eiane er en av tre søkere til stillinga som prorektor for forskning og utvikling ved Nord universitet. 

Ketil Eiane ønsker seg en ny periode som prorektor.

En nåværende prorektor, en professor og en førsteamanuensis har lyst på jobben som prorektor ved Nord universitet, viser den korte søkerlista som Khrono har fått tilgang til. Søknadsfristen gikk ut 1. august. 

Nåværende prorektor for forskning og utvikling ønsker å gyve løs på nye fire år. Ketil Eiane ble i 2020 ansatt som prorektor for strategi og omstilling i ei midlertidig stilling. Deretter begynte han i jobben som prorektor for forskning og utvikling i 2021. Nå ønsker han å fortsette i en ny åremålsperiode fra 1. januar 2025.

Før han havnet i øverste ledelse ved universitetet, var han dekan ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Han er professor i marin økologi.

Gørill Haugan er professor ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap ved Nord universitet. Hun begynte i full stilling ved universitetet i fjor, og var før det professor 2 ved samme universitet. Før hun kom til Nord, arbeidet hun 20 år ved NTNU. 

Rhythm Wadhwa er førsteamanuensis ved Institutt for vareproduksjon og byggteknikk på NTNU. 

I utlysningsteksten står det at en prorektor for forskning og utvikling vil være sentral i utviklinga av forskningsfeltet, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Det vises til at universitetet har fire doktorgrader, som er kjernen i forskningsvirksomheten. Målsettinga er å utvikle flere doktorgradsprogrammer. 

Den som får jobben, blir ansatt for en åremålsperiode på fire år. Det er mulighet for forlengelse i ytterligere fire år.

Søkerlista:

  • Rhythm Wadhwa, 43 år, førsteamanuensis NTNU, New Delhi
  • Ketil Eiane, 55 år, prorektor, Bodø
  • Gørill Haugan, 62 år, professor, Trondheim
Powered by Labrador CMS