Rektor Bjørn Olsen er spent på søknadene til sju toppstillinger ved Nord universitet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Rektor Bjørn Olsen er spent på søknadene til sju toppstillinger ved Nord universitet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sju toppstillinger i nord

På Nord universitet skal de i løpet av høsten ansette fem dekaner og to prorektorer. Rektor Bjørn Olsen håper på mange gode søkere.

Publisert Oppdatert

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. januar 2016 fusjonerte Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland til Nord universitet.

Styret vedtok 23.juni hovedstrukturen for det nye universitetet fra 1. januar 2017 og at de faglige lederstillingene utlyses.

Rektor på Nord universitet, Bjørn Olsen, mener han lyser ut noen av de mest spennende lederstillingene i sektoren for tiden. I løpet av høsten skal Nord ansette fem dekaner og to prorektorer.

Stedfortreder i Trøndelag

— Både dekan for lærerutdanningen og prorektor for utdanning skal ha tilhold i Trøndelag, forteller Olsen.

— Prorektor for utdanning er også min stedfortreder og her håper jeg på mange spennende både interne og eksterne søkere. Når arbeidsplassen ligger i Nord-Trøndelag er det fullt mulig med pendling fra Trondheim, legger Olsen til.

— Gjør dere noe spesielt for å få kvinnelige søkere?

— Vi oppfordrer kvinner spesielt til å søke, men utover det vet vi at vi har mange dyktige kvinner og menn internt, men vi håper også på mange gode eksterne søkere, forteller Olsen.

Tror stormen legger seg

— Det har jo vært litt støy rundt plasseringen av ansvaret for utdanning og lærerutdanning i Nord-Trøndelag. Har stormen lagt seg?

— Jeg tror noe av uroen har lagt seg. Nå har styret fattet sitt vedtak, og organisasjonen er klar for å gå videre med de rammene som nå er vedtatt. 

Les også:

— Når skal lederne ansettes?

— De skal starte i jobbene sine 1. januar 2017, men det er lagt opp til at innstillingsutvalgene skal legge frem innstilling til tilsettinger senest 20. september, forteller Olsen.

Åremålsstillinger

Prorektorstillingene er for en åremålsperiode på fire år, med mulighet for forlengelse på fire år, til sammen totalt åtte år.

Stillingene som dekaner er for en åremålsperiode på fire år, med mulighet for forlengelse i to ganger fire år, til sammen totalt 12 år.

— Personene som tilsettes må være resultatfokuserte, og de må ha evne til å prioritere, beslutte og gjennomføre. Ledere ved Nord universitet skal ha en utadvendt, inkluderende og tillitsskapende lederstil preget av samarbeid og dialog. Personlig egnethet og fagbakgrunn fra et av fakultetets fagområder tillegges vekt, avslutter rektor Bjørn Olsen. 

    Velkommen til vårt kommentarfelt
    Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

    Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
    Powered by Labrador CMS