Nytt tidskrift på HiOA

Det flerkulturelle nettidsskriftet FLEKS er lansert på HiOA.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye tidsskriftet skal publisere artikler om flerkulturell teori og praksis og blir en del av høgskolens nettidsskrifter. Det første nummeret handler om toleranse, og har flere artikler rundt dette temaet.

Førsteamanuensis Anna Birgitta Nilsen (bildet) ved Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning er redaktør av FLEKS.

— Ved å etablere et nytt nettidsskrift håper vi å kunne knytte til oss innovative og dyktige forskere som ønsker å dele kunnskap i dette viktige forskningsfeltet, sier hun til hioa.no.

— Det spesielle med dette tidsskriftet er dets skandinaviske kontekst. Innenfor dette området ønsker vi å skape muligheter for interdisiplinær utvikling innen flerkulturell forskning, sier Nilsen.

I det første nummeret har hun selv skrevet om hatretorikk og intolerant språkbruk. Ellers er det blant annet en artikkel om interkulturelle utfordringer i primærhelsetjenesten og en annen om toleranse og fordommer i klasserommet.

I redaksjonsrådet sitter foruten Nilsen hennes kollega, professor Kirsten Nordhaug og også professorene Pia Lane og Thomas Hylland Eriksen fra UiO, førsteamanuensis Ursula Småland Groth ved Høgskolen i Vestfold, professor Carsten Hoffmann ved Universitetet i Bergen og professor Line Alice Ytrehus ved NLA-høgskolen.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS