Kortnytt

Styrker samarbeidet med Lofoten og Vesterålen

Publisert

Nord universitet møtte nylig lederne for fylkesrådet i Nordland og regionrådene i Lofoten og Vesterålen. Formålet med møtet var å sikre at det råder en felles forståelse av universitetets ambisjoner i disse regionene.

Rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen, informerte om planene for et fremtidsrettet og ambisiøst utdanningstilbud med både korte og lengre utdanninger, heter det i en pressemelding fra Nord universitet.

— Det var et fruktbart og godt møte, rett og slett, sier Solheim Hansen.

Fylkesrådslederen i Nordland skal også ha uttalt seg positivt om møtet.

— Nord universitet er svært viktig for hele Nordland, ikke minst Lofoten og Vesterålen. Jeg er glad for at rektoren var så tydelig på at universitetet vil satse tungt i de to regionene, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll, i følge pressemeldingen.

De fire aktørene er også enige om å etablere et eget kompetanseforum for Lofoten og Vesterålen. Utdanningstilbud og forskningsprosjekter krever langsiktig planlegging og det er viktig med regelmessig og god dialog for å sikre at man jobber sammen om utvikling av både forskning og utdanning.

— Dialog er viktig for et godt samarbeid. Det er nettopp derfor vi nå tar initiativ til å etablere et eget kompetanseforum for Lofoten og Vesterålen, heter det fra rektor Solheim Hansen.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS