Tale Skjølsvik

Tale Skjølsvik er kandidat til høgskolestyret 2015-19 for de faglige (UF) ansatte. Her følger hennes egenskrevne presentasjon.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tale Skjølsvik, førsteamanuensis ved Institutt for informasjonsteknologi, Fakultet for teknologi, kunst og design.

Jeg stiller til valg som representant for UF-tilsatte i styret for Høgskolen i Oslo og Akershus.

Hva kan jeg bidra med til HiOAs styre?

— Å komme nærmere visjonen om ny viten, ny praksis.

De siste fire årene har jeg sittet i fakultetsstyret ved TKD og blitt stadig mer fasinert av høgskolens strategi og styre. Dette er blant annet knyttet til min forskningsinteresse innen strategi og ledelse av kunnskapsbedrifter. Innen strategifaget snakker man om strategi som valg og det å velge bort. Høyskolen har et stort potensial knyttet til det å involvere og mobilisere ansatte for å få til gode prosesser og gode valg – samt få gjennomført valgene. Det er derfor et stort strategisk potensial ved HiOA jeg ønsker å kunne være med å gripe og realisere.

Ved HiOA kan man lett se handlingsrommet for strategiske valg som begrenset – det kan være på grunn av plassmangel, internprisingsmodell, Kunnskapsdepartementets krav, historie eller økonomi. Min opplevelse er likevel at begrensningene i stor grad er knyttet til hvordan man tenker, og at man bruker begrensninger som unnskyldning for ikke å jobbe med å nå HiOA sin visjon. Jeg ønsker å utvide eksisterende tankemønster med hensikt å få nye perspektiver på det faktiske handlingsrommet. Noen av temaene jeg foreleser er innovasjon og entreprenørskap. Dette er gjennomgående temaer i høgskolens strategi og verdigrunnlag, men innovasjon handler om evnen til å tenke nytt og da må vi la oss utfordre. Det ønsker jeg å gjøre som del av høgskolestyret.

Ved å bygge på det eksisterende, men samtidig løfte blikket og utfordre eksisterende tanker og strukturer har jeg troen på en høgskole utenom det vanlige – en UNIK høyskole slik det står skrevet i HiOA sitt eget strategidokument. Jeg har troen på at vi skal kunne komme litt nærmere en visjon om å være Norges mest spennende sted å være ansatt og student.

Etter mitt syn er viktige prinsipper for å lykkes som en UNIK kompetanseorganisasjon å:  

Involvere og mobilisere ansatte i strategiske prosesser på en smart måte
Gjøre istedenfor å utrede
Se fremover heller enn bakover
Bygge sten på sten på HiOAs eksisterende grunnmur ved bruk av “piloter” og “suksesshistorier”
Og ikke glemme navet i Hi
OA: undervisning, forskning og samfunnsrelevans!

Om meg: Jeg foreleser økonomi og ledelse for ingeniørstudentene, og har sittet i fakultetsstyret på TKD siden 2011. Jeg har en doktorgrad i strategi fra BI, og har 10 års forelesererfaring innen strategi derfra. Jeg har også erfaring som konsulent fra Bain & Company i Stockholm og Gemini Consulting (nå Cap Gemini).

Mine forskningsinteresser inkluderer strategi og ledelse i kunnskapsintensive kunnskapsbedrifter, profesjonsledelse og innkjøp av konsulenttjenester. Jeg har publisert artikler i ledende internasjonale tidsskrifter som California Management Review of The Academy of Management Proceedings.

På fritiden er jeg en aktiv basketballspiller, er sammen med mine 3 barn.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS