Knut Boge

Knut Boge er kandidat til høgskolestyret 2015-19 for de faglige (UF) ansatte. Her følger hans egenskrevne presentasjon.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Knut Boge, studieleder (75%) og førsteamanuensis (25%) ved Institutt for helse, ernæring og ledelse, studielederområdet Facility Management, Fakultet for helsefag.

1. august 2015 overføres studielederområdet Facility Management fra Institutt for helse, ernæring og ledelse (Kjeller) til Institutt for økonomi og administrasjon ved Fakultet for samfunnsfag (Pilestredet). Studielederstillingen blir trolig inndratt fra mars 2016.

Jeg stiller til valg som representant for UF-tilsatte i styret for Høgskolen i Oslo og Akershus.

Som styremedlem vil jeg arbeide for å skape rammebetingelser, strukturer og prosesser som bidrar til:

  • at HiOA får universitetsstatus
  • høy kvalitet og relevans i forskning, utvikling, utdanning og formidling på alle nivåer
  • et nært samarbeid med studenter og arbeidsliv
  • å stimulere og motivere de ansatte og studentenes faglige nysgjerrighet og ærgjerrighet
  • at HiOA blir en attraktiv arbeidsplass
  • at HiOA bli en attraktiv samarbeidspartner for ledende norske og utenlandske akademiske institusjoner
  • at HiOA får et godt omdømme og blir den samfunnsaktøren HiOA bør være, gitt institusjonens størrelse, de ansattes kunnskap og kompetanser, og HiOAs FoU- og utdanningsporteføljer

Jeg er økonom og statsviter og har blant annet undervist i økonomistyring, forhandlinger, innovasjon og entreprenørskap. Jeg er utdannet som diplomøkonom fra Norges Handelshøyskole (1996), cand.polit med hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo (2000) og dr. oecon fra Handelshøyskolen BI (2006). Dessuten har jeg en ingeniøreksamen i teleteknikk fra Göteborgs tekniska institut (1988).

Jeg har vært ansatt ved høgskolen siden 2006. Helt siden jeg begynte på høgskolen har jeg vært opptatt av forskning, fagutvikling og hva som driver studentenes læring. Da jeg begynte på høgskolen var studielederområdet jeg tilhørte tilknyttet yrkesfaglærerutdanningene.

Våren 2009 ble studielederområdene for Drifts- og serviceledelse og for Mat, ernæring og samfunn slått sammen med daværende Avdeling for sykepleie til det som etter hvert ble det flerfaglige Institutt for helse, ernæring og ledelse (HEL). Tiden sammen med yrkesfaglærerne og på Fakultet for helsefag har gitt meg et innblikk i noen av lærerutdanningenes og de helsefaglige utdanningenes utfordringer. Fra august 2015 overføres studielederområdet Facility Management til Fakultet for samfunnsfags Institutt for økonomi og administrasjon.

Institutt HELs forskningsgruppe for Empowerment har bidratt til å skape mange spennende koblinger på tvers av fag og utdanninger. De som skal ut i morgendagens arbeidsliv må både kunne sitt fag og arbeide godt sammen med personer med annen fagbakgrunn. Evnen til å kunne kombinere det kjente på nye måter og med nye ting er nøkkelen til fagutvikling, innovasjon, entreprenørskap og hvordan løse morgendagens utfordringer.

Facility Management handler om hvordan organisere støttetjenester og administrasjon på en slik måte at kjernevirksomheten blir mest mulig formåls- og kostnadseffektiv. For nærmere informasjon om Facility Management se studiets hjemmeside. Rollen som HiOAs representant i EuroFMs Research Network Group har gitt meg et godt nettverk ved andre europeiske universiteter og høgskoler. Tilsvarende har utviklingen og etableringen av Bachelor i Facility Management gitt meg et godt nettverk i deler av norsk arbeids- og organisasjonsliv. 

Fra 2007 til 2011 representerte jeg de UF-tilsatte i HiAks styre.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS