Kjersti Winger

Kjersti Winger er kandidat til høgskolestyret 2015-19 for de teknisk-administrativt ansatte. Her følger hennes egenskrevne presentasjon.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjersti Winger, rådgiver, administrasjonen ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier.

Jeg stiller til valg som representant for TA-tilsatte i styret for Høgskolen i Oslo og Akershus.

Takk for at du vil lese noen ord om meg, og hva jeg ønsker å bidra med i det nye HiOA-styret!

Jeg er 38 år og har jobbet på høgskolen i 8 år. Det er kanskje unødvendig å si at jeg har et brennende hjerte for arbeidsplassen og utdanningsinstitusjonen vår! I 2012 vant jeg bl.a. arbeidsmiljøprisen på HiOA. Det er jeg selvfølgelig veldig stolt av! Jeg mener at et godt arbeidsmiljø i alle institusjonens ledd er avgjørende for at vi skal kunne tilby studier og forskning av høy kvalitet. Å kunne bidra til det på mitt eget fakultet er et privilegium.

Jeg jobber til daglig som rådgiver på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI). Jeg har hatt mange ulike stillinger og funksjoner på LUI, og det mener jeg er en stor fordel når man skal sitte i høgskolestyret. Jeg begynte på gamle HiO som høgskolelektor i utviklingsstudier, men søkte meg etter hvert aktivt over til en administrativ stilling.  Her har jeg bl.a. jobbet med eksamen og FS, internasjonalisering, EU-programmer, flerkulturalitet og arbeidsmiljø, både på fakultets og instituttnivå. 

Jeg har vært verneombud for TA-ansatte i flere år, medlem av en rekke innstillingsutvalg og sittet i fakultetsstyret på LUI de siste fire årene. Dette har gitt meg en unik mulighet til å være med å påvirke retningen til et av HiOAs største fakulteter. Jeg har derfor god trening i å tenke langsiktig, overordnet og strategisk. Jeg var også TA-representant i innstillingsrådet som gjennomførte alle rektorkandidatintervjuene og til slutt innstilte Curt Rice som ny rektor fra høsten av. Jeg ønsker nå å være med på HiOAs utvikling under Rice de neste fire årene. Jeg har høye forventinger og krav til hva vi skal få til fremover!

Saker jeg er spesielt opptatt av

Det er selvfølgelig en lang rekke viktige saker for HiOA i den neste fireårs perioden, men jeg vil her trekke frem tre saker jeg er spesielt opptatt av.

HiOA må bli mer synlige i samfunnsdebatten ! Jeg er stolt av å jobbe ved landets desidert største statlige høgskole.  Vi er enerådende på å tilby en lang rekke viktige utdanninger som er bærebjelker i det norske velferdssamfunnet. I tillegg vil mange av våre profesjoner vil få økt betydning i samfunnet fremover. Jeg mener at HiOA ikke er synlige nok i samfunnsdebatten. Vi må jobbe aktivt for at våre studenter og ansatte tar del i samfunnsdebatten og profilerer HiOA som den viktige samfunnsaktøren vi faktisk er. Dette er ikke bare en del av vårt samfunnsmandat, men også noe som vil virke positivt inn på HiOAs omdømme, rekruttering av studenter og tilsatte og fremtidige universitetsstatus.

HiOA må bli grønnere! Vi er en stor bedrift med et stort økologisk fotavtrykk. Dette mener jeg vi ikke har tatt konsekvensen av. Vi henger dessverre langt etter når vi sammenligner oss med andre i UH-sektoren. Her må det et krafttak til!  Vi kan ikke ønske studenter som har lært seg kildesortering i barnehagen velkommen til en høgskole som ikke en gang sorterer papir og matavfall. Vi kan ikke ha ansattekontorer der lyset står på hele natten fordi man ikke kan skru av lyset på ett og ett kontor. Vi kan ikke ha studentkantiner der plast er det rådende. Lista er lang, men mange av tiltakene er såre enkle å innføre.

HiOA må «henge bedre sammen»! For at HiOA skal fremstå som en moderne, relevant og fremtidsretta høgskole, både for studenter, ansatte og «verden der ute», må hele organisasjonen samhandle. Jeg opplever med jevne mellomrom at avstandene mellom instituttene, fakultetene og fellesadministrasjonene er unødvendig stor og uoversiktlig. Hvem bestemmer på vegne av hvem og hva? For at høgskolestyret skal kunne fatte gode beslutninger, vil jeg ha fokus på å vurdere saker ut i fra hvordan det påvirker organisasjonens ulike ledd, fra HiOA sentralt og ned til instituttene, fra professorer til studenter, fra TA til UF-personale.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS