Parlamentsleder Jonas Oliver Hui Dahl ønsker mer mangfold i studentpolitikken. Foto: Brage Lie Jor
Parlamentsleder Jonas Oliver Hui Dahl ønsker mer mangfold i studentpolitikken. Foto: Brage Lie Jor

Bare menn innstilt på Høgskulen på Vestlandet

Valg. Flertallet i innstillingskomitéen ved Studenttinget på Vestlandet har innstilt på at bare menn skal lede organisasjonen det neste året.

Bergen (Khrono): Onsdag kom innstillingen til nytt arbeidsutvalg i Studenttinget ved Høgskulen på Vestlandet. Der var alle de sju innstilte kandidatene menn.

Fristen for å bli vurdert av innstillingskomitéen var 23. april, og da var to av elleve kandidater kvinner. Begge disse hadde stilt til samme verv, som var vervet i Sogndal.

Valget skjer på valgmøtet lørdag 5. mai.

Kjønn ikke avgjørende

— Det er ikke kjønn som burde være den avgjørende faktoren når det kommer til hvem som skal leder oragnisasjonen, sier medlem i innstillingskomitéen og tidligere arbeidsutvalgsmedlem i organisasjonen, Øyvind Hatland.

Han sier også at de var klar over problemstillingen da de satte sammen innstillingen.

— Det er klart vi skulle ønske det var flere kvinner, og at det var flere kvinnelige kandidater som stilte, sier Hatland.

Vi har fokusert på helheten i arbeids-utvalget, og kvalifika-sjonene til de enkelte kandidatene.

Øyvind Hatland

Han mener likevel at kjønn ikke bør være avgjørende.

— Vi har fokusert på helheten i arbeidsutvalget, og kvalifikasjonene til de enkelte kandidatene, sier han.

Flere kvinner

— Det har kommet flere kvinner etter hvert, sier parlamentsleder Jonas Oliver Hui Dahl, og henviser til at det nå er fire av totalt 14 kandidater som er kvinner, ifølge oversikten på Studenttingets nettside.

Ett av vervene har fått en delt innstilling, der mindretallet i innstillingskomitéen vil ha Victoria Slaymark som representant fra region nord, altså Sogndal.

Vil ha mer mangfold

— Det er synd at det ikke er større mangfold blant kandidatene, sier Dahl, og legger til at det ikke bare gjelder for kjønn, men også kulturelt mangfold - i studentpolitikken generelt:

— Vi så det samme på talerstolen på landsmøtet i Norsk studentorganisasjon også, sier Dahl.

Les også: Overvekt menn på talerstolen i NSO

Studentleder Dahl tror grunnen handler om både tøffhet og timing.

— Magefølelsen min er at gutter er tøffere i trynet og har mer selvtillit rundt det å stille til valg. Og til arbeidsutvalget er det mer kniving, og når noen stiller tidlig så er det vanskeligere å stille mot dem, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS