null Foto: Camilla Nysveen
null Foto: Camilla Nysveen

Krokli ble studentenes nye leder

I helgen ble Kristine Elsa Krokli valgt til leder for arbeidsutvalget til Studenttinget ved Høgskulen på Vestlandet, og er dermed talsperson for høgskolens 16.000 studenter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Det føles selvfølgelig utrolig godt å vinne valget. Det vitner om tillit fra alle regionene, og det er ikke noe jeg tar lett på, sier nyvalgt leder for Studenttinget på Vestlandet, Kristine Elsa Krokli, til På Høyden.

Avstemningen ble gjennomført skriftlig, og stemmetallet ble regnet ut med «single transferable vote». Det betyr at Krokli måtte ha minst 15 stemmer for å bli valgt, noe som er umulig å få fra én av Høgskulen på Vestlandets (HVL) fem regioner alene.

Men akkurat hvor mange stemmer Krokli fikk, vet hun ikke.

— Jeg spurte etter valgresultatet, men ombestemte meg. Jeg vil ikke gå og tenke på hvor mange som eventuelt ikke har stemt på meg og hvem de er, jeg vil heller tenke at Studenttinget som helhet har gitt meg tillit til å være leder, sier hun.

Jeg har inntrykk av at alle har debattert med intensjoner som er det beste for fellesskapet, både innad i Studenttinget og for alle studenter ved Høgskulen på Vestlandet.

Kristine Elsa Krokli

— Et historisk møte

Kristine Elsa Krokli var leder for Studentparlamentet ved tidligere Høgskolen Stord/Haugesund, som nå er del av HVL.

Hun stilte i ledervalget mot Fredrik Bødtker, sin tidligere motpart på Høgskolen i Bergen.

Les også: Bare to stiller som studentleder i vest

Helgens møte synes hun har gått bedre enn noen kunne forvente:

— Dette har vært et godt, og historisk møte. Jeg er dypt imponert over debattklimaet. Her har det ikke vært noe særlig polarisering mellom regionene, og jeg har inntrykk av at alle har debattert med intensjoner som er det beste for fellesskapet, både innad i Studenttinget og for alle studenter ved HVL, forteller Krokli.

En travel start

Den første uken som leder for de 16.000 studentene ved HVL er planlagt med fullt program. Krokli skal være både på Stord, i Haugesund og i Bergen.

— Denne uken skal vi konstituere arbeidsutvalget, slik at vi alle har konkrete arbeids- og ansvarsområder. For å gjøre dette må vi utrede hvilke fag- og ansvarsområder som skal fordeles, og omfanget av disse.

Utover dette skal hun møte administrerende direktør i Samskipnaden på Vestlandet, og overvære åpningen av det nye treningssenteret i Haugesund. Velferdstinget Vest skal også ha sitt første møte i Bergen på lørdagen, og planen hennes er å være til stede der også.

Bli synlige for studentene

— Fokus fremover er å få alle bitene på plass, for å få et velfungerende studentdemokrati. Det er viktig for meg at vi møter kravene og bestillingene som har kommet fra Studenttinget denne helgen, og i møtene fremover.

Videre forteller Krokli at de må ha et fokus på å bli synlige for studentene. Hun vil også holde et våkent øye med hva som skjer på institusjonsnivå, slik at de kan påvirke avgjørelsene som skal tas i tiden fremover.

Helgen kort oppsummert

Under helgens møte har Studenttinget både vedtatt og debattert viktige veivalg som skal stå i mange år fremover. Allerede fredag kveld jublet Studenttinget da de hadde kommet til enighet om vedtekter, og lørdag formiddag vant altså Krokli ledervervet.

Andre saker som har vært diskutert er blant annet styringsdokumenter, prinsipprogram og selve stiftelsen.

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS