Tok imot 5000 ferske studenter på haugen

Tirsdag var første studiedag for 5000 nye studenter på Høgskolen i Oslo og Akershus. Se bildene fra offisiell studiestart på St. Hanshaugen.

Publisert Oppdatert

Høgskolen i Oslo og Akershus tar i disse dager i mot 5000 nye studenter. Faddere og rektor tok dem i mot tirsdag på St. Hanshaugen. 

Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, åpnet showet.

— De neste årene skal dere lære mye og dere skal lære dere å stille spørsmål. Bedre spørsmål enn sudener før dere, og dere skal stille dem til lærerne deres, medstudenter og til dere selv, sa han og fortsatte:

— Vi trenger at nye stuente utfordrer oss og stiller spørsmål. Det er slik vi blir bedre og det er slik vi må og skal ta imot fremtidens oppgaver.

Studietiden langt mer enn bare studier

— Få mest mulig ut av studiene, gjennom gode rutiner, som en aktiv del av læringssituasjonen, understreket Rice og han pekte på at studietiden er langt mer enn bare studiene.

— Snakk med venner, skaff deg nye venner, og finn ut av hva du egentlig vil. Og ikke gro fast i nettverket ditt, bli kjent med nye mennesker, spesielt mennesker med en annen bakgrunn enn deg, sa rektor.

Han gjentok oppfordringen til de internasjonale studentene som også var til stede og understreket hvor givende det er å bli kjent på tvers av kulturer.

Kan være tøft

— Dette er en ny epoke, på et nytt sted i en ny situasjon - og det kan være tøft. Men da skal dere vite at høgskolen har ressurser tilgjengelige dersom dere trenger hjelp underveis.

— Nyt studietiden deres, avsluttet rektor Rice.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS