Rektor Curt Rice vil be samtlige ansatte om å ta et kritisk blikk ned i verktøykassa si, når han inviterer til happening og mingling med alle ansatte tirsdag 11.august. Foto: Benjamin A. Ward/HiOA
Rektor Curt Rice vil be samtlige ansatte om å ta et kritisk blikk ned i verktøykassa si, når han inviterer til happening og mingling med alle ansatte tirsdag 11.august. Foto: Benjamin A. Ward/HiOA

Rice inviterer til akademisk mingling

HiOA-rektor Curt Rice inviterer høgskolens ansatte til mingling på campus. Omstilling, digitalisering og internasjonalisering er noe av budskapet. Og: Tempo!

Publisert Oppdatert

Nytilsatt rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Curt Rice, er utålmodig på studentenes og det norske velferdssamfunnets vegne. Når han i morgen innfører en ny tradisjon ved HiOA med markering av starten på det akademiske året sammen med sine snart 2000 ansatte vil ha be samtlige om å kikke kritisk ned i verktøykassene sine og spørre seg selv: Har jeg det verktøyet som trengs for at studentene vi utdanner skal takle virkeligheten som møter dem etter endte studier ved HiOA? 

Vil ha ettertraktet HiOA-vitnemål

Rice er opptatt av at kandidatene fra Høgskolen i Oslo og Akershus møter stadig tøffere krav i arbeidslivet. I tillegg til krav om solid fagkompetanse i sine respektive profesjoner, møter de krav om raske endringer, evne til omstilling og nytenking. De møter et hav av informasjon, i en digitalisert og internasjonalisert verden.

Etter det Khrono kjenner til er den nye rektorens ønske for ferdigutdannede HiOA-studenter at vitnemålet deres fra Høgskolen i Oslo og Akershus skal bli et ettertraktet bevis og «verdipapir» for at de er i stand til å innfri disse forventningene. Slik oppfyller høgskolen - som ifølge Rice snart bør bli universitet - samfunnsoppdraget sitt og bidrar til å videreutvikle den norske velferdsmodellen. 

Trenger de beste lærerne og forskerne

Og for å få til dette trenger studentene de beste underviserne, forskerne, lederne og administratorene med det mest moderne verktøyet i kassen. Og hvis det mangler noen viktige verktøy der, skal rektoren gjøre sitt for å skaffe dem til veie. Og etter det Khrono kjenner til vil han be de ansatte om å skru opp tempoet både når det gjelder internasjonalisering og digitalisering på høgskolen. 

Studentene først

Etter først å ha møtt studentene til velkomstseremoni  på St.Hanshaugen inviterer rektor Rice alle ansatte til mingling og treff på campus på Frydenlund, utenfor Pilestredet 52 kl.15-17. Av gjester kommer også statssekretær Bjørn Haugstad fra Kunnskapsdepartementet og leder i  Universitets- og høgskolerådet, UiO-rektor Ole Petter Ottersen. Og fra nord har Rice med seg Kari Bremnes til å stå for den kulturelle biten av markeringen. 

Mandag ettermiddag var riggingen på campus i full gang. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS