7000 nye studenter ble ønsket velkommen til Høgskolen i Oslo og Akershus i dag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
7000 nye studenter ble ønsket velkommen til Høgskolen i Oslo og Akershus i dag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Nye studenter møtte ny rektor

— Dette skal bli råartig, sa en helt fersk rektor, Curt Rice, da han møtte flere tusen like ferske, nye studenter første studiedag på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

Rundt 7000 nye studenter hadde første dag på Høgskolen i Oslo og Akershus i dag, og ble ønsket velkommen av en annen fersking, rektor Curt Rice. 

— Det kan være skremmende å være ny og starte en ny fase i livet som student. Noen av dere i dag føler kanskje at dere er i et menneskehav, men likevel virker det ikke som noen andre er i samme båt, sa Rice til studentene under velkomstseremonien i parken på St.Hanshaugen.

Rice oppfordret studentene til å stille spørsmål, utfordre seg selv, faget, lærerne, vedtatte sannheter og praksis.

— Da vil dere utvikle dere som personer og yrkesutøvere, og bare gjennom slik nysgjerrighet og kritikk kan det gjøres nye oppdagelser som vil bidra til et bedre samfunn, sa han.

Les rektors tale her.

En gjeng flinkiser

Komiker Sigrid Bonde Tusvik (bildet over), derimot, oppfordret studentene til å stresse litt mindre og være forberedt på noen av de verste årene av sine liv. Hun var hovedtaler på St.Hanshaugen.

Studieårene er fulle av shit, men i ettertid kommer nostalgien flytende som  i en roman av Dag Solstad.

Sigrid Bonde Tusvik

— Når jeg ser utover her, ser det ikke akkurat ut som dere er på konsert. Jeg ser en flinkis-gjeng. Det er bra å være en student som ikke presser seg - dere har resten av livet på dere til å drikke grønn juice og være fornuftige, sa hun.

Selv har Tusvik ikke vært ordentlig student, men kan derimot skilte med å ha tatt videregående to ganger. Hun er utdannet tekstforfatter fra Westerdahls, den gang den ikke var høgskole, men videregående skole.

— Studieårene er fulle av shit, men i ettertid kommer nostalgien flytende som  i en roman av Dag Solstad, sa hun til studentene.

Årets foreleser

Under velkomstseremonien ble prisen som årets foreleser delt ut, og den utvalgte i år er førstelektor Mona Elisabeth Meyer, som underviser på sykepleieutdanningen på Kjeller.

Les også: Her er årets foreleser

Prisen ble delt ut av Studentparlamentets leder, Christoffer Storm Tiller Alsvik, som sa at Meyer er en svært energisk, engasjert og inspirerende foreleser som klarer å se den enkelte student.

— Ifølge studentene som har nominert henne er hun alene grunn til å studere sykepleie på Kjeller, sa han.

Årets student

HiOAs ferske prorektor for utdanning, Nina Waaler, delte ut prisen som årets student. Den gikk til datastudent Einar Belck-Olsen, spesielt for at han vært åpen om at han selv sliter, og at han ifjor tok initiativ til en fagdag om studenters psykiske helse på HiOA.

Les også: Gitt opp av NAV

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS