Andreårsstudentene Hanne Valseth Pedersen og Sofie Rindal Hoff har bidratt på en forbilledlig måte overfor ferske masterstudenter, forteller førsteamanuensis og forkursansvarlig, Knut Nygaard.
Andreårsstudentene Hanne Valseth Pedersen og Sofie Rindal Hoff har bidratt på en forbilledlig måte overfor ferske masterstudenter, forteller førsteamanuensis og forkursansvarlig, Knut Nygaard.

Fadderhjelp til masterstudenter

På master i økonomi og administrasjon har man arrangert forkurs for nye studenter. Andreårs masterstudenter har vært superhjelp.

Publisert Oppdatert

Førsteamanuensis Knut Nygaard har ansvaret for årets forkurs for masterstudenter på Institutt for økonomi og administrasjon på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Han forteller at ca to tredjedeler av de 60 nye masterstudentene deltok på forkurset i forrige uke.

— Vi har forkurs for å gi alle muligheter til en god start og en felles plattform når de tar fatt på sin masterutdanning, sier Nygaard.

— Det som har vært flott å oppleve i år er hvordan andreårsstudentene har tatt vare på ferskingene. Her har det blitt servert frukt og matpakker, og andreårsstudentene har vært viktige bidragsytere i oppgaveløsningen, forteller Nygaard.

Vil hjelpe ferskinger

Hanne Valseth Pedersen (25) og Sofie Rindal Hoff (24) går andre år på master i økonomi og administrasjon. Begge har de spesialisert seg i finans, og begge sitter i styret i masterforeningen på instituttet, Ekonomia.

— Det er viktig at nye studenter finner seg til rette så fort som mulig. Vi bidrar på forkurset for å være med på å gi alle en god start, sier Hoff.

Hoff har tatt sin bachelor på TØH (Trondheim økonomiske høgskole) og Pedersen på Universitetet i Stavanger.

— Hvorfor søkte dere HiOA?

— Vi ville til Oslo begge to, og søkte et faglig sterkt og interessant miljø, og da virket tilbudet her spennende, svarer Hoff og Pedersen.

Ny utdanning

Dette mastertilbudet på HiOA er et relativt ferskt studietilbud. Pedersen og Hoff er det andre kullet som blir utdannet.

Av de som startet opp for to år siden og ble ferdige før sommeren var det 90 prosent som gjennomførte på normert tid.

— Vi har et svært godt samhold og samarbeid på studiet. Det kan være medvirkende faktorer til at mange klarer å gjennomføre så bra. Folk har rett og slett lyst til å bli ferdig sammen med sine medstudenter, mener Pedersen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS