I fjor var det Einar Belck-Olsen som fikk tildelt prisen som Årets student på Høgskolen i Oslo og Akershus av prorektor Nina Waaler. Hun skal på podiet i år igjen, med en av seks finalister. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
I fjor var det Einar Belck-Olsen som fikk tildelt prisen som Årets student på Høgskolen i Oslo og Akershus av prorektor Nina Waaler. Hun skal på podiet i år igjen, med en av seks finalister. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Seks er nominert til Årets student ved HiOA

Seks studenter er med i finalen om å bli Årets student 2016 ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Vinneren offentliggjøres under velkomstseremonien tirsdag.

Publisert Oppdatert

En jury under ledelse av prorektor Nina Waaler har plukket ut de seks finalistene til kåringen av årets student, som i år arrangeres for andre gang.

Fire av finalistene kommer fra Fakultet fra lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), én fra Fakultet for samfunnsfag (SAM) og en fra Fakultet fra teknologi, kunst og design (TKD).

De seks finalistene er:

  • Andreas H. Bratsberg, grunnskolelærerutdanningen 1-7, (3.året), LUI
  • Shan Mohammed, 2. klasse maskiningeniør, TKD
  • Elin Maria Desiree Andersson, Økonomi og administrasjon 2. klasse, SAM
  • Frank Aleksander Bræin, Barnehagelærerutdanningen deltid, LUI
  • Iselin Dagsdotter Sæterdal, Master i barnehagepedagogikk deltid, LUI
  • Helene Kristin Lund Fjordheim, barnehagelærerutdanningen deltid, LUI

Et fellestrekk for alle finalistene er at de er engasjerte studenter med mange verv på høgskolen.

Kåringen av årets student er et klart uttrykk for at institusjonen setter stor pris på studentene og tar dem på alvor.

Nina Waaler

Initiativrike studenter

Nina Waaler (bildet under) skal på podiet og dele ut prisen til årets student under velkomstseremonien, som arrangeres på St. Hanshaugen tirsdag ettermiddag. Inntil da er det strengt hemmelig hvem som blir vinneren.

— Kåringen av årets student er et klart uttrykk for at institusjonen setter stor pris på studentene og tar dem på alvor, sier hun.

(Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Ifølge statuttene for prisen skal den deles ut til en student som har utmerket seg med sin innsats for studentene og studie- og læringsmiljøet, studentdemokratiet, som forbilde for andre studenter, både faglig, sosialt og opp mot høgskolens verdier, heter det i statuttene for prisen.

— I år har vi spesielt vektlagt grad av kandidatenes tilstedeværelse for medstudenter og deres proaktivitet når det gjelder initiativ til tiltak utover den vanlige studiehverdag, sier Waaler.

Begrunnelsene

Her er deler av begrunnelsene for nominasjonene:

Anders Bratsberg (til høyre på bildet under) er nominert spesielt fordi han startet opp studentforeningen Kunnskapsløfterne, i tillegg til at han har bidratt med råd og hjelp til andre studentforeninger.  I vinter ble han leder av Konsulatet, som er en forening for alle studentforeningene på HiOA, og han hadde en stor rolle i å arrangere konferansen «Et blikk på omsorgssvikt» i år.

(Foto: Cicilie S. Andersen)

Shan Mohammed (bildet under) har vært medlem av Studentparlamentet to år på rad og har sittet i velferdstinget. Han er leder for Studentaksjonen avdeling HiOA, og skal være med å arrangere en innsamlingsaksjon for afghanske barn. Ifølge nominasjonen har han arbeidet hardt for et godt studentmiljø, at studenter blir hørt i beslutningsprosesser og han oppnår også ode faglige resultater.

Elin Maria Desiree Andersson (bildet under) er nominert fordi hun er en ressurssterk student som bruker masse tid på studiene, men også på å hjelpe andre. Hun har flere verv, blant annet studentrådet på økonomi og administrasjon, fakultetsrådet på samfunnsfag og i næringslivsutvalget som jobber for å gjøre Handelshøyskolen HiOAs studenter mer kjent ute i arbeidslivet.

Frank Aleksander Bræin (bildet under) er leder for pedagogstudentene ved HiOA, og har stått på barrikadene som tillitsvalgt. Ifølge nominasjonen er han en meget engasjert student, som er en inspirasjonskilde for andre studenter. Han har blant annet vært en pådriver for det tverrfaglige samarbeidet «Barn oss i mellom» og konferansen «Et blikk på omsorgssvikt».

Iselin Dagsdotter Sæterdal (bildet under) har en lang rekke verv, blant annet studentrådet på barnehagelærerutdanningen, leder av studentrådet på Fakultet for lærerutdanning og medlem av høgskolestyret fra i høst av. Hun er en engasjert student som får gode resultater i studiene, samtidig som hun er opptatt av studentmedvirkning og dessuten er imøtekommende og trygg og hjelper andre.

(Foto: Redink)

Helene Fjordheim (bildet under) har også flere verv i ulike studentorgan, blant annet linjeforeningen Flyt, pedagogstudentene ved HiOA og i prosjektgruppen «Barn oss i mellom». Hun er en deltidsstudent og et bevis på at det er fullt mulig å kombinere deltidsstudier med å være en godt over gjennomsnittlig engasjert student.

Ifjor var det it-student Einar Belck-Olsen som ble kåret til årets student. Han har nå fulltidsverv som læringsmiljøansvarlig i Studentparlamentets arbeidsutvalg på HiOA.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS