Fornøyde masterstudenter i styring og ledelse. De er blant de mest fornøyde masterstudentene i hele landet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Blant landets mest fornøyde masterstudenter

Masterprogrammet i styring og ledelse er blant landets mest fornøyde masterstudenter i følge det nye studiebarometeret.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Masterprogrammet i styring og ledelse får karakteren 4,8 på en skala fra en til fem, der fem er best, i det nye studiebarometeret til Norsk organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).

Det er høyeste score av de sju masterprogrammene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som har fått nok svar til at det er satt en poengsum. De ligger også langt over snittet for masterprogrammene både på HiOA og hele landet.

Fornøyd instituttleder

Instituttleder Kristel Mari Skorge (bildet under) ved Institutt for offentlig administrasjon og velferdsfag er svært fornøyd med resultatet.

— Det er selvsagt flott å få en helhetsvurdering som ligger så høyt. Det viser at vi har fått til noe bra her, sier hun.

Masterstudiet er rettet spesielt mot ledelse i offentlig sektor, og tar opp cirka 35 studenter hvert år. Studiet er på deltid og er samlingsbasert. Studentene kan enten ha en økonomisk/administrativ utdannelse i bunn og minst to års arbeiderfaring, eller de kan ha en profesjonsbakgrunn med minst fire års yrkeserfaring, hvorav minst ett år i lederstilling.

Mange søkere

Kristel Mari Skorge sier at søkningen har vært god, vanligvis 200-300 søkere.

— Vi tilbyr jo gratis lederutdanning midt i Oslo, så søkningen burde egentlig vært enda større, mener hun.

Selv om de fleste studentene kommer fra offentlig sektor, sier Skorge at det faglige innholdet i studieprogrammet er like aktuelt for folk i privat sektor.

— Det er ikke så stor forskjell på ledelse i offentlig og i privat sektor som mange hevder, og en god del av fagene er generiske. Vi vil gjerne ha en bredt sammensatt studentgruppe, også med studenter fra det private, sier hun.

Høye tall på alle felt

Det er ikke bare på helthetsvurderingen at masterprogrammet i styring og ledelse scorer høyt. I tillegg har de gitt poeng for læringsmiljø (4,2), medvirkning (3,7), engasjement (4,6), yrkesrelevans (4,6), undervisning (3,9), eksamen (4,9) og læringsutbytte (4,0).

— Det er veldig bra at vi scorer så bra både på yrkesrelevans, engasjement og ikke minst eksamen. 4,9 i poengsum for eksamen er vi veldig fornøyd med. Vi har lagt vekt på varierte eksamens- og innleveringsformer som skal gi et godt læringsutbytte, ikke bare teste kunnskaper, sier hun, men legger til at hun helst skulle sett alle karakterene over fire.

— Resultatene viser at vi har et forbedringspotensiale på noen områder, så det vil vi jobbe med, sier hun.

Skal inn i School of Management

Master i styring og ledelse skal inngå i den nye School of  Management som skal etableres på HiOA.

Dette er et felles prosjekt mellom Institutt for offentlig administrasjon og velferdsfag og Institutt for økonomi og administrasjon, som begge hører til Fakultet for samfunnsfag.

Her skal mye av lederutdanningen som tilbys ved høgskolen samles og det skal tilbys masterprogrammer, kortere kurs og skreddersydde opplegg for oppdragsgivere.

Fornøyd studiedirektør

Studiedirektør på HiOA, Marianne Brattland (bildet under), har også merket seg de gode resultatene for masterprogrammet i styring og ledelse.

— Alt i alt er jo tallene for sektoren og også for HiOA  gode. HiOA ligger med få variasjoner omtrent på landsgjennomsnittet i helhetsvurderingene på bachlelornivå, sier Brattland og legger til:

— Masterutdanningene ligger noe høyere,  men her er det imidlertid lav svarprosent og litt vanskeligere å sammenlikne utdanningene. Det er imidlertid verd å merke seg at master i styring og ledelse. 4,8 er 0,9 prosentpoeng høyere enn gjennomsnittet for økonomisk/administrative fag.

Vil bruke tallene i egen utvikling

Brattland trekker også fram deler av sykepleie- og lærerutdanningene som hun ser skiller seg svakt negativt ut med en noe lavere tilfredshet.

— Dette må vi undersøke nærmere og finne ut hva årsakene kan være, slik at vi kan sette inn målretta tiltak. 

Brattland ønsker NOKUTs studiebarometer velkommen og oppfordrer studentene til å delta på slike evalueringer. 

— Som landets tredje største utdanningsinstitusjon, med 90 prosent av våre studentene på bachelor-nivå, vil vi bruke resultatene fra studiebarometeret sammen med resultatene fra vårt eget kvalitetsutviklingssystem til å forbedre undervisning og oppfølging av våre studenter, sier Brattland.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS