Permitteringer
Studentsamskipnad permitterer 248 ansatte
Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim permitterer nesten alle sine ansatte i kantiner, kaffebarer og treningssentre, i et håp om å slippe oppsigelser.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det pågående utbruddet av koronaviruset har snudd opp ned på universitet- og høgskolesektoren. For studentsamskipnadene har det også betydd en stor omveltning. Torsdag 12. mars ble det først bestemt at alle treningssentrene til Sit, som er studentsamskipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund, skulle stenges. Kort tid etter ble også kantiner og kaffebarer stengt.
Ifølge Universitetsavisa får det nå konsekvenser for de ansatte.
82 fast ansatte fra kantinene og kaffebarene, og 166 midlertidige ansatte i kantiner, kaffebarer og treningssentre, er nå permittert, ifølge avisa.
— Dette er veldig tøft og kjipt. Det er en helt ny situasjon for oss, sier Sit-direktør Audhild Kvam til avisa.
Håper å unngå oppsigelser
Kvam forteller at de ansatte har mottatt beskjeden med forståelse, men at det samtidig er mange ansatte med lav lønn som opplever stor usikkerhet knyttet til situasjonen.
— Det er det tøffeste for oss med denne situasjonen, men det er viktig for oss å håndtere dette på en måte som sørger for at vi har trygge arbeidsplasser og gode tilbud til studentene etter denne krisen, sier Kvam til Universitetsavisa.
Permitteringen er med virkning fra forrige uke, og er foreløpig uten sluttdato, opplyser Kvam. Hun håper dette blir så kortvarig som mulig, og at tiltakene vil føre til at de slipper oppsigelser.
— Heldigvis har Sit en god økonomi i bunn, men koronasituasjonen tærer på. Vi prøver å ta ned kostnadene gjennom permitteringer slik at vi kan ha en grei økonomi når vi kommer ut på den andre siden. I år kommer det nok uansett til å bli et år med røde tall, sier Kvam.
Frykter for studentboligene
Inntekter fra kantiner og kaffebarer har falt bort, men det er særlig økonomien tilknyttet studentboligene som bekymrer Sit-direktøren.
— Det er usikkerhet rundt om studentene kommer tilbake på campus igjen i løpet av semesteret og hvordan høsten ser ut. Vanligvis flytter studentene inn i studentboligene i løpet av sommeren. Det er en risiko for at vi får tomme studentboliger om situasjonen fortsetter. Det vil merkes kraftig på økonomien vår, sier Kvam til Universitetsavisa.