71 studenter på lister til parlamentsvalget

71 personer stiller til valg for å få representere studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus det neste året. — Vi er i rute, sier parlamentslederen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets studentparlamentsvalg på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er i gang, og leder for studentparlamentet, Christoffer Alsvik, er så langt fornøyd med hvordan det går. 

— Vi er i rute, forteller Alsvik. 

Studentparlamentet (sjekk forklaring i video under) er det høyeste studentorganet på HiOA, og bestemmer hva studentene skal mene om en rekke saker som angår studiehverdagen, praksisen og læringsmiljøet på HiOA. 

  

Ikke nok LUI-kandidater

Til sammen stiller det 71 kandidater fra de fire ulike fakultetene på HiOA, og fristen for å stemme er tirsdag 3. november. Det er noen færre kandidater enn rekordåret i fjor, men Alsvik forteller likevel at det er nok kandidater til å fylle alle de faste plassene og varaplassene på tre av fire fakulteter. 

— På Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) har vi dessverre ikke et reelt valg, men på de andre fakultetene har vi nok kandidater, sier Alsvik. 

Til sammen skal det velges 25 faste representanter med varaer, med et litt ulikt antall fra de forskjellige fakultetene, basert på antallet studenter på fakultetet. 

Her kan du stemme i Studentparlamentsvalget.

Satser på sosiale medier

Forrige valg var valgdeltakelsen blant studentene heller laber. Bare 11 prosent av HiOA-studentene valgte å bruke stemmeretten sin. I år forklarer Alsvik at de har satset på økt synlighet, slik at flere studenter skal få øynene opp for hva studentparlamentet egentlig er. 

— Vi i AU har fått et klart mandat fra parlamentet om å få opp stemmetallet. Det vil vi gjøre ved øke synligheten til studentdemokratiet, noe vi har satset på i år gjennom økt synlighet i sosiale medier, informasjon på infoskjermene og samarbeid med kontor for samfunnskontakt, sier han, og oppfordrer samtidig alle på HiOA til å bruke stemmeretten sin. 

(Christoffer Alsvik, leder av Studentparlamentet på HiOA. Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Så langt har ikke informasjon om alle kandidatene på alle fakulteter ligger åpent tilgjengelig, men man har vært avhengig av å logge inn for å stemme for å lese om de ulike kandidatene. Alsvik sier det ikke er et bevisst valg, men forsikrer at informasjonen om kandidatene kommer ut så snart som mulig. 

— Vi har oversatt informasjonen til engelsk, for at også de internasjonale studentene skal ha tilgang på informasjonen, noe som har tatt litt tid. Men det kommer, sier han. 

På grunn av valgsystemet, kan man ikke lage en statistikk over hvilke studenter som stemmer og ikke. Det er derfor krevende å vite hvilke studenter man må legge inn en ekstra innsats for å få til å stemme, ifølge Alsvik. 

Stor utskiftning 

Basert på kandidatene som stiller til valg, sett opp mot hvem som har sittet i parlamentet denne perioden, vil det bli stor utskiftning av parlamentsmedlemmer. Alsvik mener det handler om et generasjonsskifte. 

— Det har vært en kjerne i parlamentet de siste årene, som nå begynner å bli ferdige med studiene sine. Det blir spennende å bygge opp en ny kjerne, som kan representere studentene på en god måte framover, sier han. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS