Lederkandidatene stort sett enige

Publisert - Sist oppdatert
Kai Steffen Østensen fra Agder, Marthe Øien fra NTNU, Håkon Randgaard Mikalsen fra UiB og Ida Austgulen fra det sittende AU og tidligere Høgskolen i Bergen knives om å bli ny leder i Norsk studentorganisasjon.

Kai Steffen Østensen fra Agder, Marthe Øien fra NTNU, Håkon Randgaard Mikalsen fra UiB og Ida Austgulen fra det sittende AU og tidligere Høgskolen i Bergen knives om å bli ny leder i Norsk studentorganisasjon.

NSO-valg. Ikke mye uenighet mellom kandidatene i årets første valgdebatt. Stor enighet om at Norsk studentorganisajon er best på lobbyisme og bør bli mer synlige for studentene.

(Saken er oppdatert etter debatten var slutt).

Lørdag kveld, 7.april, ble den første debatten mellom lederkandidatene i Norsk studentorganisasjon arrangert i Trondheim. Debatten gikk pent og pyntelig for seg og det var ikke mye som skilte de fire kandidatene i sak.

De fire kandidatene er Ida Austgulen som også sitter i det nåværende arbeidsutvalget, Kai Steffen Østensen fra Agder, Marthe Øien fra NTNU og Håkon Randgaard Mikalsen, hedmarking fra Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen.

Kandidatene skrøt av hverandre alle sammen. Og som Ida Austgulen sa:

— Hvorfor stiller vi mot hverandre, skulle vi ikke bare stilt sammen?

Det kom inn en lang rekke spørsmål via #lmnso på twitter . De fleste rakk man ikke å svare på, så debatten fortsetter kanskje der.

Landsmøtet avholdes fra 20. - 22. april i Tønsberg.

Førstkommende tirsdag er det sofaprat og utspørring med de øvrige kandidatene til arbeidsutvalget i samarbeid mellom Khrono og NSOs valgkomite.

Les Khronos intervjuer med alle lederkandidatene her:

Austgulen: Flere #metoo-tilfeller er uakseptabelt

​Østensen: Automatisk begrunnelse trenger ikke være ressurskrevende

​Øien: Vil ha flere og kontinuerlige begrunnelser

​Mikalsen: — Vi må studere mer, på kortere tid, under dårligere forutsetninger

Fakta

NSO-kandidater 2018:

Leder: Ida Austgulen

Leder: Kai Steffen Østensen

Leder: Marte Øien

Leder: ​Håkon Randgaard Mikalsen

Nestleder: Sunniva Braaten (trukket seg) , Eigil Hole Lønning.

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Stein Olav Romslo (trukket seg), Kine Nossen (gjenvalg), Eigil Hole Lønning og William Sæbø.

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Sofie Bergstrøm.

Internasjonalt ansvarlig: Jone Trovåg (gjenvalg).

Velferds- og likestillingsansvarlig: ​Fam Karine Heer Aas og David Valen Aadland.

Organisasjon. Regjeringen deler ut støtte etter søknad til studentorganisasjonene hvert år. Denne sommeren er det fagskolestudentene som kan smile bredest når departementet har fordelt nær 8 millioner.