Kortnytt

Studenter savnet felleskap under koronatiden

Publisert

En undersøkelse blant barnehagelærerstudentene ved Nord universitet, viser at over halvparten (rundt 60 prosent) av studentene savnet samholdet i klassen og støtten fra medstudenter under koronatiden.

Rundt 450 studenter i Levanger, Bodø og Nesna har blitt spurt. Så langt har 117 svart.

— Studentene har savnet fellesskapet, og det ser ut til å ha gått utover motivasjon og konsentrasjon. De har hatt lite kontakt med medstudenter i perioden og mange sier at de synes det har vært vanskelig å ta kontakt med medstudenter via digitale kanaler, sier studieleder Kathrin Olsen i en pressemelding.

Studielederne Tove Ingebrigtsen og Kathrin Olsen har undersøkt hvordan barnehagelærerstudentene har hatt det under koronatiden.
Studielederne Tove Ingebrigtsen og Kathrin Olsen har undersøkt hvordan barnehagelærerstudentene har hatt det under koronatiden.

Sammen med studieleder Elin Børve og universitetslektorene Tove Ingebrigtsen og Nina Engesvik, har Olsen funnet at de fleste studentene er fornøyde med organiseringen av, og innholdet i, den digitale undervisningen.

Samtidig er det svært mange av studentene som sier at det er vanskelig å delta aktivt i den digitale undervisningen og at gruppearbeid over nett oppleves som utfordrende.

De fleste studentene har brukt mindre tid på studiene i koronaperioden, viser undersøkelsen.

— Vi ser frem til å dykke dypere ned i materialet, og analysere sammenhengene mer grundig. Vi skal ta med oss lærdommen i denne perioden og bruke funnene aktivt i undervisningen og i utdanningen, sier Olsen.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Kortnytt
Powered by Labrador CMS