TV-serie skaper reaksjoner

Studenter er frustrerte over at PHS har gitt unntak fra smittevernreglene

Påvirkeren Martine Lunde, kjent fra blant annet «Paradise Hotel», prøver politiyrket i en ny TV-serie på TV 2 Sumo. Det har fått flere studenter ved Politihøgskolen til å reagere.

Martine Lunde ble først kjent da hun vant «Paradise Hotel» i 2017, og har i etterkant vært å se i TV-programmene «Farmen kjendis» og «Skal vi danse». Nå tester hun ut det å være politi i en ny TV-serie.
Martine Lunde ble først kjent da hun vant «Paradise Hotel» i 2017, og har i etterkant vært å se i TV-programmene «Farmen kjendis» og «Skal vi danse». Nå tester hun ut det å være politi i en ny TV-serie.
Publisert

Flere politistudenter reagerer på at Politihøgskolen (PHS) har gitt unntak fra smittevernreglene for TV-serien «Martine vil bli politi», mens strenge koronatiltak samtidig gjør at studentene har hjemmeundervisning.

Annonse

BLI VARSLET
OM SISTE NYTT

Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg
-

BLI VARSLET OM SISTE NYTTLast ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene - både nasjonalt og nær deg-

Det skriver Politiforum.

Forrige uke la Politihøgskolen ut en post på Instagram, som omhandlet den nye TV-serien som går ut på at Martine Lunde skal få et innblikk i deler av politiyrket og da spesielt det operative.

Instagram

Flere studenter som Politiforum har snakket med, sier at de er frustrerte over at de selv har hatt undervisning i arrestasjonsteknikk over videochat, samtidig som skolen får til å gjennomføre fysisk undervisning for Martine Lunde.

Under PHS' Instagram-innlegg har en student skrevet blant annet følgende:

«Vi må lære å være politi over zoom, vi har ikke fått utdelt uniform og vi får ikke delta i øvelser for å modne inn i politirollen. En influenser som har vunnet «Paradise Hotel» har fått kjenne på̊ hva det innebærer å være politi, mens studentene sitter hjemme alene og glemmer hva vi studerer for å bli. Nemlig politi. Dette oppleves som feil...»

Politiforum har vært i kontakt med politistudenten som skrev kommentaren, som ønsker å være anonym.

Hun forteller imidlertid at hun allerede har fått flere meldinger fra studenter fra alle de tre studiestedene, som støtter det hun har skrevet, skriver Politiforum, som også viser til flere andre kommentarer og sterke reaksjoner.

Martine Lunde ble først kjent da hun vant «Paradise Hotel» i 2017, og har i etterkant vært å se i TV-programmene «Farmen kjendis» og «Skal vi danse».

PHS: — Tar reaksjonene til oss

Kommunikasjonssjef ved PHS, Sandra Pernille Magnussen, forstår at flere studenter reagerer på den nye TV-serien.

— Vi tar disse reaksjonene til oss. Vi valgte å delta på denne TV-serien tidligere i høst. Da hadde vi ikke oversikt over hvor lenge koronatiltakene ville vare. Vi håper at studentene vil ha et bedre bilde av dette etter at de har sett serien, sier Magnussen til Politiforum.

Hun legger til at innspillingen egentlig skulle vært ferdig lenge før jul, men at den ble forsinket på grunn av koronasituasjonen.

— Alle studenter har det veldig slitsomt nå. Noe av undervisningen kan bli avlyst den ene uka og åpnet den andre. Denne situasjonen kommer på toppen av dette. Men vi kan ikke stanse all vår rekrutteringsaktivitet, sier Magnussen.

Powered by Labrador CMS