Hard kamp for få tilhørere

Kvelden før studentvalget ble alle kandidatene som ønsker å overta etter Tuva Aune Wettland presentert i en samling på Samfunnet på Bislet.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En håndfull studenter var møtt opp for å høre hva kandidatene hadde å si. Det er også kamp om flere av plassene i arbeidsutvalget, og mange og engasjerte kandidater. 

Lavt studentengasjement

Og nettopp ønske om et økt engasjement blant studentene er en gjennomgangstone hos kandidatene.

— Vi må jobbe hardt med å informere studentene. Det er viktig med høy valgdeltakelse.  Ledelsen vil verken tro på oss, eller lytte til oss, hvis det bare er rundt 15 prosent av studentene som deltar ved valgene. Jeg har masse gode ideer til hvordan dette kan gjøres, sier Eline Stølan. 

Av andre saker er Stølan opptatt av å jobbe videre med universitetssatsingen, og kvalitet i alle ledd: Bedre plass til alle og bedre praksis.

Mikkel Brattset Oddums kampsak er å bedre informasjonen og informasjonsflyten ved skolen.

— Det er altfor mange som ikke vet hva som skjer, hvilke rettigheter de har som studenter og hvordan de best bør ordne seg. Nettsidene til høgskolen er ikke bra, den er lite brukervennlig og vanskelig å finne fram i, dette må vi gjøre noe med, sier han.

Flere aksjoner mot ledelsen

Kine Nossen, som også er kjent for sitt engasjement rundt matematikkundervisningen ved lærerutdanningen, trekker fram kvalitetssikringssystemet som noe hun gjerne vil jobbe videre med. Hun er også den av de tre lederkandidatene som står for en mer aksjonistisk linje.

— Vi ser klare symptomer på at ledelsen ved skolen ikke ønsker å lytte til studentene. De sier at de ønsker flere forskere, men hvem vil vel bli forsker ved en utdanningsinstitusjon de ikke liker? Vi må lage flere aksjoner og øke presset mot ledelsen, sier hun.

Noe bra på HiOA?

Utspørrer, og påtroppende leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO); Ola Magnussen Rydje, utfordret de tre lederkandidatene til å si noe om hva de syntes ledelsen ved høgskolen gjorde bra. Kine Nossen måtte be om betenkningstid og sendte ordet videre til de to andre. Eline Stølan berømmet strategiarbeidet ved skolen selv om hun uttrykte skeptisk til mye av det som står i planen. Oddum dro fram det samme og understreket viktigheten av at profesjonsutdanningen skal stå i sentrum og at forskningen ikke må gå utover undervisning.

Nestlederkandidat og farmasistudent Torbjørn Jonassen er en av de som foreløpig ikke har noen motkandidat. Han gir ros til ledelsen for å se framover og ikke bakover.

— Men så bør de huske at studenter er ikke bare studenter. De er kunder også. Og kunden har alltid rett, sier han. Hans største og viktigste sak som en eventuell del av ledelsen i Studentparlamentet er eksamen.

— Jeg var ikke helt sikker på om jeg ville stille, men når jeg leste eksamsforskriften for 17. gang, skjønte jeg at jeg måtte gjøre noe for at den skal endres. Det var rett og slett en stygg manøver fra ledelsen da de tok fra oss retten til å ta konteeksamen selv om vi har bestått, sa han.

Valg til Studentparlament ved HiOA foregår tirsdag kveld, 23.april. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS