Stryksjokk på spesial­­pedagogikk

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Illustrasjonfoto. Foto: Shane Colvin / UiO

OSLO. Studenter på utvalgte fag i spesialpedagogikk fikk i høst forsinket sensur på sine eksamener. Da resultatene fra faget som nå heter SPED3001 (tidligere SPED3000) kom, viste det seg at en av tre studenter hadde strøket, skriver Universitas.

Universitas har snakket med studenter på fagene som følers eg dårlig behandlet av Universitetet i Oslo. Både fordi sensur var forsinket, og at klagesaker tar lang tid, de opplever dårlig kontakt med studieveileder og de er i det hele tatt misfornøyd med universitetets håndtering av disse eksamene, sensur og klager.

Universitas har bedt om svar fra instituttet som er ansvarlig, og de gjengir skriftlige svar. Deriblant skriver instituttledelsen for Institutt for spesialpedagogikk (ISP):

«SPED3001 er et nytt emne som synes å være krevende for studentene. Når det gjelder endringer i strykprosent, så er det en økning som vi også så i fjor og på andre emner i samsvar med økte krav til studentene på alle nivåene.»

Og de legger blant annet til:

«Vi har gått nøye gjennom hvordan sensurering i emne SPED3001 er gjennomført. I samsvar med reglementet på UiO foreligger det en detaljert sensorveiledning for dette emne.»

(Eva Tønnessen / Khrono)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS