universitetet i sørøst-norge

Stenger studiested etter smitteutbrudd

Midt-Telemark kommune melder om smitteutbrudd blant studenter på studiested Bø i Telemark.

Studiested Bø i Telemark ved Universitetet i Sørøst-Norge er midt oppe i et smitteutbrudd.
Studiested Bø i Telemark ved Universitetet i Sørøst-Norge er midt oppe i et smitteutbrudd.
Publisert Oppdatert

De siste dagene har det blitt klart at det er et smitteutbrudd blant studenter ved campus Bø, ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Rektor har etter råd fra kommuneoverlegen i Midt-Telemark kommune besluttet at Campus Bø stenges for studenter og ansatte fredag 21. mai for å gi kommunens smittesporingsteam en mulighet til å få oversikt over situasjonen, heter det på nettsidene til universitetet.

Ny informasjon skal bli gitt mandag 24. mai.

23 tilfeller

Tidligere denne uka ble det meldt inn sju tilfeller og torsdag kom det ytterligere 16 tilfeller, skriver Midt-Telemark kommune på sine nettsider.

Smitten skal være knyttet til flere private, sosiale samlinger i løpet av forrige langhelg, og skal ha samme utgangspunkt.

Rektor Petter Aasen orienterte universitetsstyret fredag. Aasen fortalte at universitetsledelsen hadde sittet i beredskapsmøter utover kvelden torsdag.

— Så må vi se på hvordan vi skal håndtere neste uke. Vi må se på utviklingen i pinsen, sa Aasen.

Han sa også at det eneste som fredag skjer fysisk i Bø, er en planlagt disputas. Denne skjer med opponenter som deltar digitalt, og med ti deltakere i salen.

Oppfordrer til begrenset sosial kontakt

Kristin Sekse, kommuneoverlege og Siri Blichfeldt Dyrland, ordfører oppfordrer alle i kommunen til å bidra med avgrense sosial kontakt, særlig med tanke på kommende langhelg.

— Husk på at det kun er anbefalt å ha kun fem gjester i egne hjem og hager. Når det gjelder arrangementer på offentlige steder kun kan samle 10 innendørs og 20 utendørs, understreker kommunen.

Saken er oppdatert 21.5 kl 10.20 med info fra Petter Aasen

Powered by Labrador CMS