null Foto: Tommy Alvestad Wiik

Gleder seg til å møte elever

Torsdag åpner høgskolen dørene for avgangselever fra videregående skole. Tidligere teknologistudenter skal vise frem dataspill gjennom briller.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 12. mars arrangeres det åpen dag på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Avgangselever fra videregående er invitert for å få et innblikk i høgskolens studietilbud.

Tobias Andersen og Nina Bauge, nestleder og leder i TurboDevs AS (bildet under), leverte bacheloroppgave i anvendt datateknologi for ett år siden. De skal vise fram dataspillbrillene og hjernespillheadsettet for nysgjerrige elever. 

Fra venstre: Tobias Andersen, Jan Ole Lysen Andersen, Nina Bauge og Robin Ødegård 

Rekrutteringskampanjen ved HiOA

Asta Øvsthus Kristiansen (bildet under) er hovedansvarlig for åpen dag.

— Det er viktig at studentene ved høgskolen representerer sine studier, fordi de kan bruke egne erfaringer til å hjelpe studiesøkende ungdom, sier Kristiansen.

I fjor kom det rundt 1000 avgangselever på besøk under åpen dag. Kristiansen tror det vil komme tilnærmet like mange i år.

Ser fram til å snakke med elever

Tobias Andersen ser frem til å vise avgangselevene noe av det de har å by på ved HiOA. Nina Bauge er enig.

— Vi vil formidle hvilke muligheter vi har fått gjennom skolen, og videreformidle noe av det vi har lært, sier Bauge.

De jobber i dag blant annet med et matteprosjekt - her gjør de dataspillet Minecraft til noe som kan anvendes i klasserommet. Dette er et sammarbeid med ADHD Norge og Extra Stiftelsen, og når verktøyet er ferdig utviklet skal det ligge gratis tilgjengelig på nett.

Rekrutterer lett

Åpen dag-sjef Kristiansen, sier det har gått greit å rekruttere studenter til å stå på stand og diverse. Studentene skal nemlig denne dag representere sine institutter.

— Her har skolen fått drahjelp fra studentambassadører, sier Kristiansen.

— I tillegg er mange studenter ved HiOA glad i faget sitt og ser på dette som en personlig utfordring og nyttig erfaring å ta med seg videre, sier Kristiansen. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS