Feiret 50 år med sosionomutdanning
Jubileum. Diakonhjemmet har utdannet sosionomer i 50 år og markerte jubileet med en fagkonferanse.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Blant mange bidragsytere på jubileumskonferansen på Diakonhjemmet var arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie og leder i Landsforeningen for barnevernsbarn, Vilde Adolfsen.
Diakonhjemmet er en del av Vid vitenskapelige høgskole, etter fusjonen 1. januar 2016, som også omfattet Haraldsplass diakonale høgskole, Høgskolen Betanien og Misjonshøgskolen.
Dagens sosionomer skal forebygge sosiale problemer, se sosiale problemer, og hjelpe mennesker å mestre sosiale problemer.
Anniken Hauglie
Dekan for Fakultetet for Sosialfag ved VID vitenskapelige høgskole, Elisabeth Brodtkorb, åpnet jubileumskonferansen, og overlot stafettpinnen til førsteamanuensis Gunnar Stave, som har forsket på Diakonhjemmets historie. Stave belyste hvordan sosionomutdanningen ble formet ved institusjonen i møte med samfunnsmessige behov, krav og ressurser.
Vilde Adolfsen var tydelig på hvor viktig sosialt arbeid er for blant annet barnevernsbarna, og hvilken forskjell den enkelte kan utgjøre for unge mennesker spesielt.
— Men det fordrer sosionomer som er nær. Sosionomer som er flinke til å lytte, ute i felten, tilgjengelig og i beredskap. Sosionomer som ser hele mennesket og tar seg tid til å lytte, sa hun.
Anniken Hauglie understreket at et godt regelverk og gode saksbehandlingssystem ikke er verdt så mye uten at menneskene som jobber med disse systemene også ser menneskene de skal hjelpe.
— Dagens sosionomer skal forebygge sosiale problemer, se sosiale problemer, og hjelpe mennesker å mestre sosiale problemer, sa hun.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!