Politihøgskolen

Skal undersøke bindinger til narkotikaforening

Etter at tillitsvalgt sa ifra, vil Politihøgskolen se på forholdet sitt til Norsk Narkotikapolitiforening.

Politihøgskolen i Oslo.
Publisert Oppdatert

De siste ukene har forholdet mellom politiet og foreningen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) vært mye diskutert. Nå er det NNPFs forhold til Politihøgskolen som skal under lupen.

NNPF er en forening bestående blant annet av mange politifolk, og som blant annet er for et forbud mot narkotika og var imot regjeringens forslag til rusreform.

Flere mener det har vært vanskelig å skille mellom politiet og NNPF. Politiet har også gitt pengestøtte til NNPF og NNPF-lokallag har hatt kontaktadresse på politihus rundt i landet. Justisdepartementet skal granske forholdet mellom etaten og foreningen.

Åsmund Birkeland er høgskolelektor ved PHS og tillitsvalgt for NTL.

Nå skriver VG at NTL-tillitsvalgt Åsmund Birkeland har sendt et brev til ledelsen ved Politihøgskolen, der han ber høgskolen redegjøre for forbindelser til foreningen både før og nå.

– Mye tyder på at de har hatt stor innflytelse og at grenser kan ha blitt brutt, sier Birkeland til VG.

Høgskolen svarer at de vil følge opp.

– Summen av det som har kommet frem den siste tiden viser at skillet mellom politiet og NNPF er uklart. Vi kommer også til å gjøre egne undersøkelser, sier rektor Nina Skarpenes til avisa.

Peker på spesifikt fag

Birkeland peker i brevet og overfor VG spesielt på Politihøgskole-faget «tegn og symptomer på misbruk av narkotika og andre rusmidler».

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Samme betegnelse, «tegn og symptomer», brukes på et kurs NNPF tilbyr sine medlemmer, og fra høsten skal styreleder for NNPF Jan Erik Bresil undervise i faget ved Politihøgskolen. Birkeland mener dette vitner om en «svært tett forbindelse» og mener det for Bresil vil være vanskelig å undervise på en saklig og ikke-personlig måte.

Bresil har en mastergrad og søkte jobben på vanlig måte. Han har vist til sine overordnede ved Politihøgskolen for svar på spørsmål fra VG.

– Det er uheldig og overhodet ikke ønskelig hvis de bruker samme navn i sin utdanning. Nå er det viktig å være så ryddig som mulig, og da er det nok lurt å kalle det forskjellige ting, sier rektor Nina Skarpenes til avisa.

Powered by Labrador CMS