høgskolen i østfold

Skal søke om fellesgrad

Sammen med Høgskolen i Innlandet og UiT Norges arktiske universitet er Høgskolen i Østfold med på en felles doktorgrad innen kunstnerisk utviklingsarbeid.

Studenter ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad forbereder en lysinstallasjon.
Publisert

Høgskolen i Østfold er i sluttfasen med sitt arbeid om å søke godkjenning fra Nokut for å kunne være med på et felles ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid i samarbeid med Høgskolen i Innlandet og UiT Norges arktiske universitet.

Fellesgraden er forankret i institusjonenes fagmiljøer ved Den norske filmskolen og Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi ved Høgskolen i Innlandet, Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold og Musikkonservatoriet og Kunstakademiet ved UiT.

Saken skal behandles i styremøtet torsdag 9. mars, og det kan du følge her fra klokken 10.00.

Fikk sin første grad i desember 2022

UiT er selvakkrediterende og behøver ikke søke, og Høgskolen i Innlandet har fått en midlertidig tommel opp fra Nokut til sin del av fellesgraden. Høgskolen i Østfold har frist til 1. mai med å sende sin del av søknaden, og saken blir behandlet på styremøtet ved Høgskolen i Østfold torsdag 9. mars.

Fellesgraden må klare å rekruttere og administrere 15 doktorgradsstudenter til studiet i løpet av fem år etter oppstart.

Fordelingen av antall stipendiater er ikke fastsatt, men i styrepapirene heter det at det vil være en skjevdeling der hovedtyngden av stipendiatene vil ha tilhørighet til Høgskolen i Innlandet. Høgskolen i Østfolds bidrag vil ligge på mellom 2—4 stipendiater.

I desember 2022 fikk Høgskolen i Østfold godkjenning fra Nokut på høgskolens første ph.d.-utdanning i et program kalt Digitalisering og samfunn.

Mer penger på bok

Ved utgangen av 2022 har Høgskolen i Østfold 101 millioner kroner i avsetninger fra tidligere års bevilgninger. I årsrapporten heter det at dette historisk sett er et normalnivå for høgskolens avsetninger.

Fra 2018 har man kanalisert avsetningene inn i faglige satsinger, deriblant etablering av eget doktorgradsprogram, men gjennom pandemiårene har avsetningene likevel økt betydelig, heter det i utkast til årsrapport som styret skal behandle.

I årsrapporten trekkes det fram at mindreforbruket både kan skyldes at aktiviteter ikke har blitt gjennomført, men også at aktivitetene har blitt gjennomført på en mer ressurseffektiv måte.

Det påpekes samtidig at avsetningene, og det økonomiske handlingsrommet disse medfører, samtidig har gjort det mulig for høgskolen å satse langsiktig blant annet mot opprettelsen av et eget doktorgradsprogram.

Dagsorden styremøtet 9. mars

Vedtakssaker

  • Årsrapport og regnskap for Høgskolen i Østfold 2022
  • Søknad om akkreditering av fellesgraden Ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid i utøvende og skapende kunst
  • Høgskolens kvalitetsrapport for utdanning 2022
  • Årsrapport fra arbeidsmiljøutvalget (AMU) 2022
  • Godkjenning av protokoll fra møte i høgskolestyret 09.03.2023
  • Eventuelt
Powered by Labrador CMS