Jon Ludvik Hammer er rangert som nummer tre i sjakk-Norge, og eks-studenten fra HiOA spiller på Norges OL-lag. Foto: susanpolgar.blogspot.no

Kutta studiene, satser på OL-medalje i sjakk

HiOA-student Jon Ludvig Hammer hjalp Magnus Carlsen til VM-gull. Nå har han droppet studiene, spiller sjakk på heltid og deltar på OL-laget.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. til 14. august arrangeres sjakk-OL i Tromsø.

På Norges lag spiller Simen Agdestein (47), Magnus Carlsen (23), Jon Ludvig Hammer (24), Leif Erlend Johannessen (34) og Kjetil Aleksander Lie (33).

Valgte sjakk i steden for HiOA

For ett år siden var Jon Ludvik Hammer student på HiOA og en av Magnus Carlsens viktige medhjelpere under VM- kampene i India.

Også da snakket Hammer, som var journaliststudent, om å satse mer på sjakk og droppe studiene.

I dag har det blitt realitet.

Etter først å ha tatt ett års permisjon fra journalistikkstudiene, har Hammer nå droppet ut av studiene for å satse på sjakken.

Les også: HiOA-student hjalp Carlsen til VM-tittel

Vil være nummer 2 etter Carlsen

Hammer har lenge vært ranket som nummer to etter Carlsen i Norge, 2009-2013, men sent i 2013 ble han passert av Simen Agdestein, og er nå nummer 3 i Norge.

En posisjon han ikke er fornøyd med.

Hammer har tittelen internasjonal stormester (GM), og han er Norges tiende stormester.

— Det hadde vært helt fantastisk dersom vi klarte topp 10. Det har ingen norske lag vært i nærheten av på lang tid, ikke engang topp 20, sier Hammer i et intervju med VG.

Det norske laget har de siste dagene ligget på treningssamling i Kragerø, skriver VG.

Sparer Carlsen hvis de kan

Det kan hende at Magnus Carlsen (23) første dag starter på sidelinjen i arrangementet som har 180 påmeldte nasjoner og nærmere 2000 deltakere.

Det er imidlertid ingen stor dramatikk i avgjørelsen om å spare ham i den første runden.

— Det er logisk at dersom vi tror at vi kan vinne uten Magnus, så lar vi ham hvile, sier lagleder Ole Christian Moen (63) til VG.

Det er han som hver dag bestemmer hvilke fire av Norges fem utvalgte som skal spille dagens partier, men Moen ønsker ikke å bekrefte laguttaket til den første kampen, der motstanderen fortsatt er uviss, helt ennå.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS