Magnus Carlsen takket HiOA-studenten, Jon Ludvig Hammer, spesielt på pressekonferansen rett etter at VM-tittelen var sikret. Foto: susanpolgar.blogspot.no

HiOA-student hjalp Carlsen til VM-tittel

På den internasjonale pressekonferansen rett etter at VM-tittelen var sikret, takket Magnus Carlsen HiOA-studenten Jon Ludvig Hammer (22) for hjelpen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jon Ludvig Hammer er Norges tredje beste sjakkspiller etter VM-vinneren Magnus Carlsen og Simen Agdestein. Hammer er også student ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har for tiden permisjon fra studiene for å satse fram mot OL.

Hammer jubler over seieren til den tidligere klassekameraten sin fra Norsk toppidrettsgymnas (NTG).

— Jeg er sinnsykt  imponert over prestasjonen hans, sier Hammer til Khrono rett etter VM- seieren til Magnus Carlsen.

Permittert fra studiene

Jon Ludvig Hammer satser på heltid mot sjakk-OL i Tromsø neste år. Han har vært med på å hjelpe Magnus Carlsen under forberedelsene før VM i Chennai i India. 

Etter VM-kampen sa Carlsen på den internasjonale pressekonferanse at han er glad for hjelpen han har fått fra Hammer.

— Jeg er veldig takknemlig for den harde jobben Jon Ludvig Hammer og andre har gjort for meg, sa Magnus Carlsen under pressekonferansen rett etter at han hadde sikret seg VM-tittelen.

(Foto: Paul Truong/susanpolgar.blogspot.no)

Hjalp Carlsen før VM

22-åringen har hjulpet Carlsen med blant annet strategier og var med på treningsleir i høst. Hammer sier at dette har vært gøy å være en del av seieren.

— Dette skrives inn i norsk historie og  jeg er imponert over det han har prestert.

Likevel mener han at det er vanskelig å komme på nivå med kameraten sin.

— Magnus Carlsen er på et helt annet nivå enn meg, men jeg gjør så godt jeg kan og det er derfor jeg ønsker å satse på heltid.

Magnus Carlsen spilte remis mot Viswanathan Anand i det tiende av 12 partier fredag, og dermed var VM-tittelen sikret. Carlsen er den neste yngste verdensmesteren og den første vesteuropeeren som har vunnet.

Slo Carlsen i 2010

Jon Ludvig Hammer har tittelen internasjonal stormester (GM) og har vært nummer to i Norges-toppen sjakk bak Magnus Carlsen fra 2009 til 2013. I år er han på tredjeplass også bak Simen Agdestein. Hammer ble tildel tittelen FIDE samme i 2009 og er Norges tiende stormester. Hammer slo Carlsen i en turninger i Kristiansund i 2010.

(Faksimile fra VG nett.)

Jon Ludvik Hammer skal prøve å ta flere seire i en sjakkturnering i London i desember og neste år skal hele verdens sjakkeliten møtes i Stavanger for enda en turnering.

I august neste år er det klart for sjakk-OL i Tromsø.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS