Leder av idrettslaget for Høgskolen i Oslo og Akershus, Rune Wandberg, er frustrert fordi høgskolens egen idrettshall er leid ut deler av uka, og lagene hans får ikke de treningsmulighetene de trenger. Foto: Karen Oline Setten
Leder av idrettslaget for Høgskolen i Oslo og Akershus, Rune Wandberg, er frustrert fordi høgskolens egen idrettshall er leid ut deler av uka, og lagene hans får ikke de treningsmulighetene de trenger. Foto: Karen Oline Setten

Idrettslaget ønsker mer halltid, men hallen er leid ut

Studentidrettslaget ved høgskolen får ikke bruke idrettshallen i Pilestredet 52 så mye som de ønsker. Høgskolen leier den ut til samskipnaden som en del av en sponseavtale. Studentene får beskjed om å finne andre steder å trene.

Publisert Oppdatert

HiOA-idrettslag er frustrerte over at de ikke får treningstiden de ønsker, og forteller at de sliter med å få kabalen til å gå opp. Idrettslaget består av omlag 150-200 medlemmer som enten driver med håndball, fotball, innebandy, volleyball og basket.

Lederen i idrettslaget, Rune Wangberg, forteller at de ikke får utviklet seg som lag med liten treningstid.

— Dette er ikke en optimal situasjon. Vi skulle hatt mer treningstid. Vi må dele opp en hel håndballbane på flere lag, og det fungerer ikke. Vi kunne tenkt oss å hatt hele hallen for oss selv, sier han.

Leier ut hall som en del av studentsponsing

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) leier ut hallen i Pilestredet 52 (P52) til HiOA-idrettslag mandag, tirsdag og fredag etter klokken 18.

De resterende dagene, bortsett fra søndag, leies ut til Samskipnaden i Oslo og Akershus (SiO), Athletica.

HiOA betaler en viss sum til SiO for at høgskolens studenter skal kunne trene billig på treningsentrene til SiO. En del av betalingen er nettopp utlån av hallen i P52 onsdag og torsdag.

Misfornøyd med tidspunktet

Jentefotballaget i idrettslaget har fått treningstider på 20.30 på fredager. Det synes treneren, Kamilla Sollie, er helt bakvendt. Forrige fredag måtte de avlyse treningen på grunn av dårlig oppmøte.

— Flere vil heller bruke fredagskvelden til noe annet og noen drar hjem for helgen. Treningstidspunktet er ganske dårlig, for oppmøtet er ikke stort, og det forstår jeg, forteller Sollie.

Da fotballaget startet opp høsten 2013, fikk de bruke 1/3 av banen sammen med volleyball-laget, fordi volley-laget manglet utstyr. Siden oppstart har jentelaget blitt større, og har blitt et populært lag, ifølge treneren. Laget har nå omlag 20 spillere.

Det er sendt en forespørsel til Fakultet for helsefag om jentene kan trene i hallen i Pilestredet 44 (P44), men det er foreløpig ikke bekreftet om de kan bruke den.

Skal vurdere flere timer

Seniorrådgiver i HiOA Eiendom, Tom Syvertsen, sier at høgskolen vil respektere avtalen med SiO Athletica. HiOA IL vil derfor ikke bli tildelt mer tid slik de ønsker. Han sier at idrettslaget må finne seg andre alternativ.

— Hvis HiOA IL ønsker mer treningstid må de undersøke i nærområdet, på andre skoler, sier han.

Han forteller at høgskolen har prioritert idrettslaget da denne avtalen ble inngått.

— Vi kunne gitt mer tid til SiO Athletica, men har valgt å ta hensyn til våre egne studenter, sier Syvertsen.

Syvertsen sier at HiOA skal kartlegge hvor mye SiO Athletica bruker hallen. Eventuelt ubenyttet treningstid kan vurderes overført til andre brukere hvis det ikke foreligger planer om å benytte tiden.

— Kunne søndager vært et alternativ?

— Søndager kan vurderes hvis behovet er der, og et tilfredsstillende opplegg for renhold og renovasjon kan etableres. Før søndagstrening vil vi vurdere og kartlegge hvordan den tiden som allerede er stilt til disposisjon for studentene benyttes, avslutter han.

— Ideen kokt bort

Lederen for idrettslaget, Rune Wangberg, forteller at trening på søndager er et godt alternativ, men er skeptisk til om det blir noe av det.

— Vi har lansert den ideen før, men den har kokt bort, sier han.

— Har dere vurdert å finne andre steder å trene?

— Ja, men da vil det bli dyrere. Det er vanskelig å finne kommunale haller som er ledig, fordi mangel på halltid er et problem i hele Oslo, sier Wangberg.

— Vi får prøve å overbevise skolen at vi trenger mer treningstid, avslutter han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS