Mange forventninger til studieåret

Khrono har snakket med seks ulike studenter om deres forventinger til årets studiestart.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ahadu Zelleke

Studie: Bachelor Administrasjon og ledelse, 1.året

— Jeg skal ha det gøy og bli kjent med så mange som mulig. Jeg har mindre forventninger til studiet, og høyere til meg selv. Jeg skal ikke ta alt for gitt, men være flink å sette meg ned å lese. Administrasjon og ledelse virker som et allsidig fag og ved å ta dette lukker jeg så få dører som mulig, og får et bredt spekter å velge i hva gjelder fremtidig jobb.

Mai Jeanette Brennodden

Studie: Bachelor i fysioterapi, 1.året

— Jeg forventer gode lærere og et godt fagmiljø, og så regner jeg med å ta del i fadderuken. Jeg har en bachelor fra før i telematikk, men er mye mer interessert i hvordan kroppen fungerer og tror dette blir bra. Jeg har også studert et år med idrettsfag, og jobbet tre år i forsvaret som ingeniør tidligere og ønsker meg med tiden tilbake til dit.

Anne-Cathrine Kristiansen

Studie: Bachelor, faglærer i formgiving, kunst og håndverk, 2. året

— Studiestart kommer til å bli slitsom, ettersom vi starter rett i praksis, men det blir spennende. Jeg har tidligere studert kunstfag ved Einar Granum, men det er vanskelig å slå igjennom som kunstner. Siden jeg synes det er gøy å jobbe med mennesker som er i en kreativ prosess, valgte jeg yrkesfaglærer i formgivning, kunst og håndverk.

Mohammed Baj 

Studie: Bachelor Administrasjon og ledelse, 1.året

— Jeg skal bli kjent med folk og har planer om å være med på fadderopplegget, men kommer til å ta det litt som det kommer. 
Jeg begynte på økonomi og administrasjon i fjor, men valgte å heller ta et friår. Dette blir jo litt av det samme, men uten økonomien og det passer bra siden det er administrasjonsdelen jeg liker best, så jeg håper studiet blir spennende og motiverende.

Even Aarnes 

Studie: Journalistikk, 2.året og fadder for årets journalistikkstudenter

— Det viktigste som fadder blir å ha det gøy og legge til rette for at 1.års studentene skal få en fin start på året og gode sosiale relasjoner. Halvparten av kullet mitt er faddere, og siden andre studieår blir veldig annerledes fra første er det hyggelig å se igjen gamle kjente. For min egen del venter et featurekurs og praksis og jeg ser egentlig fram til begge deler. Jeg hadde ingen journalistisk erfaring da jeg begynte studiene, men føler ikke at jeg har falt utenom av den grunn. Det skal bli gøy å få prøvd seg litt i feltet.

Marte Johannesen

Studie: Bachelor, faglærer i formgiving, kunst og håndverk, 2.året

— Det kommer til å bli en pangstart! Jeg skal rett ut i undervisningspraksis og skal også ha med en barneskole til Nasjonalmuseet for å formidle litt kunst. Det kan bli en utfordring!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS