Casio Kids sto for årets kveldskonsert første studiedag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Casio Kids sto for årets kveldskonsert første studiedag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sol, sommer og studiestart

Til toner av Casio Kids kunne årets studenter avslutte første dag av oppstartsuken. Men dansingen var det Drama og teaterkommunikasjon som tok seg av.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var studenter så langt øyet kunne se under den tradisjonelle kveldskonserten første studiedag. Synthpopbandet Casio Kids holdt konsert på St. Hanshaugen for flere tusen studenter. De fleste valgte å bli sittende å nyte musikken, mens andre tok den «helt ut».

Ingen skam å danse

— Vi skal danse så folk kan se hvor dårlig de kan danse for å tørre å bli med, sier fadder ved Drama og teaterkommunikasjon Anna Kompelien (25). Sammen med fadder Silje Skjævestad Strand (22) sørget hun for å gjøre stemningen enda litt lettere og lokket stadig flere frem til scenen for å slippe seg litt løs.

Noen som lot seg rive med var førsteårs studentene Lise Andrea Grimelund-Kjelsen (22) og Kathrine Grooss Tendal (23). Jentene danset seg svette da Casio Kids spilte radiohiten «Finn Bikkjen».

— Vi studerer Drama og teaterkommunikasjon - men det skjønte du sikkert, ler de og bedyrer at de så langt i kveld ikke har drukket alkohol.

— Studiestart så langt har veldig bra. Vi har blitt kjent med alle i kullet, og har allerede fått litt «klassefølelse», sier Grimelund-Kjelsen. Jentene gleder seg til å ta fatt på studiene, men akkurat nå er det fadderukene som gjelder:

— Vi skal prøve å få med oss mest mulig, men jeg kan ikke love at jeg orker alt, ler Tendal.

Jentene er fornøyde med konserten, men synes flere skulle vært med å danse.

— Jeg er veldig glad i Casio Kids, så jeg synes konserten var veldig bra. «Finn Bikkjen» er favoritten. Flere burde vært med å danset, men jeg tror folk er så opptatt av å bli kjent at de ikke prioriterer å danse, sier Grimelund-Kjelsen.

Trekker fram god oppfølging

Even Brenden (21) er førsteårs student i vernepleie ved Kjeller, og er godt fornøyd med studiestart så langt.

— Jeg har fått et godt inntrykk av Campus, og jeg synes vi har fått god oppfølging av fadderne, sier han. Brenden har tidligere jobbet i bolig for psykisk utviklingshemmede, og ønsker nå å kunne satse på en jobb innen psykiatri. At helsefag tradisjonelt har en overvekt av kvinnelige studenter, synes ikke Brenden gjør noenting.

— Det er mange pene jenter her, og mindre gutter betyr mindre konkurranse, ler han.

— Neida. Jeg tror jeg har en fordel som mann ved at jeg kan bidra med en annerledes tankegang og tilføye nye ideer og tanker i både studie-, og yrkessammenheng.

Nå planlegger han å nyte resten av fadderukene.

— Nå skal jeg bli kjent med flere, ha det gøy, og etterhvert bør jeg vel begynne å lære litt, sier han.

— Fadderstyret delte også ut gratis grillmat, og det var stadig nye aktiviteter å se i folkehavet. De fleste så imidlertid ut til å være opptatt med å bli kjent, og skal man tro stemningen etter dag en lover det godt for både de to neste ukene og de kommende studieårene for HiOAs studenter, sier Brenden.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS